HABER: DİLEK AYVALI


CHP Tire Eski Başkanı Nedret Timur, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve Eski Bakan Halil Çulhaoğlu hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta İzmir’deki bir internet haber sitesinde yayınlanan haberde konuşan Çulhaoğlu’nun delege seçimleri ile ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığı yönündeki açıklamasının  gerçeği yansıtmadığını söyleyen Nedret Timur, Çulhaoğlu’nun işbirlikçi ve teslimiyetçi olduğunu söyledi.

ÇULHAOĞLU’NU KINIYORUM

Nedret Timur, Yerelgüç Gazetesi 'ne  yaptığı açıklamada, “Sayın Çulhaoğlu geçen hafta yayınlanan bir internet sitesi haberinde Tire’deki CHP delege seçimleriyle ilgili hiçbir bilgim yok şeklinde konuşmuştur. Aynı Çulhaoğlu’nu 20 gün önce iş yerinde ziyaret etmiş ve bu konudaki sohbette kendisi bana bazı açıklamalarda bulunmuştu. Çulhaoğlu, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan’ın Tire Belediyesi’nin taşeron şirketi olmasından dolayı ilçe başkanlığının etik olmadığını söylemişti. Çulhaoğlu, İlçe Başkanı Sardoğan’ın delege seçimleri yapmak yerine kendisinin isimleri yazacağını ve Çulhaoğlu’ndan da delege yazmak üzere bazı isimler istediğini, Şenol Sardoğan’ın altının doldurulması gerektiğini söylemişti. Çulhaoğlu’nun bu basit, teslimiyetçi ve işbirlikçi politikasını onun genel sekreterlik ve bakanlık dönemindeki CHP Tire İlçe Başkanı olarak kınıyorum” dedi.

CHP İLÇE BAŞKANIŞENOL SARDOĞAN, CHP'Lİ BELEDİYENİN TAŞERONU 

CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan’ın ise,  seçimle değil vekâletle başkanlığa geldiğini ve genel seçimler nedeni ile ertelenen kongre nedeniyle de halen başkanlığı sürdürdüğünü hatırlatan CHP Eski İlçe Başkanı Nedret Timur, “Seçimle değil vekâletle gelerek  ilçe başkanlığını halen sürdüren  Şenol Sardoğan’ın, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim meydanlarında söylediği ve CHP’nin taşeronlaşmaya son vereceği genel politikalarına rağmen, Tire’de eski bakan Halil Çulhaoğlu’nun daha önce açıkladığı  ve birçok partilinin de bildiği gibi taşeron  isimler üzerinden Tire Belediyesi ile iş yapan taşeron şirketlerinin sahibidir.  Erken seçime gidilen bu ortamda bu gerçeklerle ilgili bilgileri hatta 1999 yerel seçimlerine gidilirken CHP üyesi olarak ‘Anap’a oy verelim’ kampanyası düzenleyen bu taşeron ilçe başkanı ile ilgili bildiklerimi şimdilik donduruyorum. 1 Kasım’dan sonra Tire Belediyesi Taşeronu olan, Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürü bir oğul sahibi olan Şenol Sardoğanla ilgili bilgileri paylaşacağım. Hatta hiçbir ekonomik sorunu olmadığı ve  yüzlerce dönüm arazi sahibi olduğu  halde, bir beldemizde  yine CHP'den daha önce  belediye başkanlığı yapmış ve şu anda da  Tire Belediye Meclis Üyesi  olan bazı kişiler ve bu kişilerin partideki sıfatları hakkındaki geniş bilgileri ve beraberinde getirdiği acabaları geniş ve ispatlı bir şekilde il örgütümüz, genel merkezimiz ve basın yoluyla anlatacağım.

TİMUR: "TİRE CHP YETKİLİLERİ HAKKINDA  SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM"

CHP Eski İlçe Başkanı Nedret Timur basın yoluyla suç duyurusunda bulunduğunu ve yasal yollara da   başvuracağını belirterek şöyle konuştu, “Delege seçimlerinin partideki askıda gösterildiği gibi 27.08.2015 tarihinde başlaması gerekirken, mahalle delegelerinin seçimlerinin 27.08.2015 tarihinden önce kişilere imzalatılıp delege yapıldınız denilerek 15-18.08.2015 tarihlerinde delege seçimlerini bitirdiklerini karar defterine işledikleri CHP Tire İlçe Sekreteri Hakan Şenoyar tarafından söyleniyor. Askıdaki tarih yerine önceden yapılması sanırım evrakta sahtecilik suçu ile eşdeğerdir. Öte yandan partimizden istifa ederek başka bir partinin ilçe yönetim kurulu üyesi olan bir kişi de Turan Mahallesi’nden delege olarak yazılıyor. Tüm bu nedenlerle delege seçimlerinin yeniden yapılması gerek. Evrakta sahtecilik suçundan ilgilileri mahkemeye vereceğimi kamuoyu ile paylaşıyorum. Şenol Sardoğan’ın, 1 Kasım seçimi sonrası delege seçimlerinin sağlıklı yapılması için derhal görevden alınması gereklidir.”

 

Editör: Haber Merkezi