HABER: DİLEK AYVALI


CHP TİRE, ‘ŞENOYAR’ DEDİ

Listesinde Mustafa Güngör ve Yücel Özen'in yer aldığı Hakan Şenoyar 151 oy alarak Tire CHP'nin yeni başkanı olurken; Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Eski Bakan Halil Çulhaoğlu, Eski İlçe Başkanı Hidayet Petin ve Belediye Meclis Üyesi  Necmettin Uçmaz'ı listesine yazan Şenol Sardoğan ise seçimi 145 oy ile kaybetti.
Tire Belediyesi Hangar Düğün Salonu’nda yapılan ilçe kongresine Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Bayındırlık Eski Bakanı Halil Çulhaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Selçuk, Kiraz, Ödemiş ilçe başkanları, Belediye meclis üyeleri, delegeler ve CHP’liler katıldı.

Kongrede konuşan ilk isim CHP Tire İlçe Başkanı ve adayı Şenol Sardoğan oldu. Sardoğan 15 Temmuz 2013 tarihinden bu yana ilçe başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, “Bu zaman zarfı içerisinde ön seçimle birlikte beş seçim geçirdik. 30 Mart 2014 yerel seçimiyle başlayan süreçte her seçimde kendi rekorumuzu kırarak birinci parti olduk. 64 yıl sonra gelen yerel seçimdeki başarımız yadsınamaz. Bir tabuyu yıktık. Büyük başarı elde ettik kimse inkâr edemez. Bu başarıyı tek başıma gerçekleştirmedim. Bu bir ekip işidir. Benden önce görev yapan ilçe başkanlarımız ile Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek’in katkıları bu başarıdaki en önemli faktörlerden biridir” dedi.

Şenoyar, “TİRE’DEN IŞIK YAKARAK İKTİDAR GÜNLERİNE ULAŞMAMIZ LAZIM”

Daha sonra kürsüye CHP Tire İlçe Başkanı Adayı Hakan Şenoyar gelerek konuşmasını yaptı. Şenoyar, “İlçe Başkan Adayı olduğum bu yarışta, karşımda mevcut İlçe Başkanı Şenol Sardoğan var. Kendisi son derece saygılı, son derece saygıyı hak eden bir kişiliktir. Ben kendisini çok seviyorum. Birlikte daha önceki yıllarda da çalışmalarımız oldu. Kendisiyle de yaptığımız çalışmalar sonucunda yine başarılı sonuçlar aldık. 64 yıl sonra Tire’ye Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye kazandırdık. Bu konuda emeği geçen Sayın Bakanımız Halil Çulhaoğlu’na, emeği geçen ilçe yönetim kurulu arkadaşlarımıza, emeği geçen eski ilçe başkanlarıma ve tüm örgüt neferlerine sonsuz teşekkürler sunuyorum.  Yerelde oylarımızı koruduk ve bir parça artırdık. Ancak ben Hakan Şenoyar olarak bunu bir kıstas olarak kabul görmüyorum. Bizim daha yüksek mertebelerde Tire’den bir ışık yakarak CHP’yi Türkiye genelinde tek başına iktidar olabileceği günlere ulaştırmamız lazım” dedi.

Saat 17.00’de açılan sandıktan 312 delegenin 151 oyunu alan Hakan Şenoyar başkan çıktı. Diğer aday Şenol Sardoğan 145 oy aldı. Şenoyar yaptığı konuşmada, destek verenlere teşekkür ederek CHP’nin daha iyi yerlerde olması, oyunu artırması ve iktidarda olması için var gücü ile çalıştığını ve çalışacağını söyledi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Hakan Şenoyar başkanlığındaki ilçe yönetimi şöyle Emine Aslıhan Aydın, Mehmet Aydın, Ayla Dudu Azak, Umut Başkan, Süleyman Erkan, Ersin Güngör, Hatice Güzel, Sinan Kırar, İbrahim Öztürk, Emine Martoğlu, Ramazan Tekin, Rıza Topan, Derya Uçak, Vedii Uysal.

İl delegeleri de şu isimlerden oluştu; İsmail Bilgin, Kemal Göçemen, Mustafa Güngör, Salih Gülmez, Gülcan Ertek, Necla Kasapoğlu, İlkay Köse, İ. Yücel Özen, Şengül Savaş, Hakan Şenoyar, İbrahim Ukil.

 

Editör: Haber Merkezi