Ödemiş ilçesinde patates fiyatların 10 kuruşun altına düşmesiyle birlikte çiftçilerin isyan etmesinin ardından tepki gösteren CHP Ödemiş İlçe Örgütü’nün sesi İzmir’de yankı buldu. Basında büyük bir yer tutan patates isyanının ardından Üç Eylül Tayyare Parkı’nda ‘patates yemekli’ eylem düzenleyen CHP Ödemiş İlçe Örgütü’nün tepkisine kulak veren İl Başkanlığı yönetim kurulu toplantısında Ödemiş’te yapmayı kararlaştırdı.
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in, yönetim kurulu toplantısını Ödemiş’te yapacaklarını açıklamasının ardından bir basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Mehmet Eriş, 27 Haziran Çarşamba günü Perşembe Pazarı’nda yoğun katılımlı bir çözüm toplantısı gerçekleşeceğini dile getirdi.
Toplantının bölge toplantısı halini alacağını ifade eden Eriş, “İlk toplantı 14.00’de başlayacak. Bu toplantıda il yönetimi, ilçe ve belediye başkanları birlikte olacak. 16.00’daki ikinci toplantıda ise il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, kooperatif, oda başkanları, muhtarlar biraraya gelecek ve çözüm önerileri tartışılacak” dedi.
Mehmet Eriş açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Küçük Menderes’te özellikle bölgemiz üreticisi afet yaşıyor. Bu afet önümüzdeki aylarda daha da büyücek. Tüm ürünlerde bu böyle olacak. Hayvancılıkta da kriz var ve bu kriz katlanarak büyüyor. Basının duyarlılığı sayesinde il başkanlığımız konuya sıcak yaklaştı ve il toplantısını bölge toplantısına dönüştürdü. Bölgedeki afeti yerinde görmek, afetin büyüklüğünü yerinde inceleyerek, genel merkeze rapor sunulacak.”
Editör: Haber Merkezi