Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın, Ataşehir'deki Sheraton Otel'de, Ensar Vakfı tarafından düzenlenen ‘Ensar Gönüllüleri Buluşması'nda "Artık yeni bir kavşaktayız. Türkiye'nin 90 yıllık enkazını kaldırdık. Fakat enkazın altından büyük meseleler çıktı" sözleri gündeme bomba gibi düştü. Bu sözlere karşın CHP yöresinde tepkiler günden güne artarken, CHP Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Emine Barut’ta, Emine Erdoğan’ın '90 yıllık enkaz' açıklamasına nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi.

Barut açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet’e yapılan bir aşağılama ve hakarettir“

“Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi sayın Emine Erdoğan’ın Ensar Vakfı tarafından düzenlenen, Ensar Gönüllüleri buluşmasında yaptığı konuşmada Türkiye’nin 90 yıllık enkazını kaldırdık sözleri talihsiz ve Cumhuriyet’e yapılan bir aşağılama ve hakarettir. Türkiye Cumhuriyeti, küllerinden doğmuş büyük devrimlerin öncüsü olmuştur. Kurulduğu dönemde yapılan devrimler, tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir. Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınlarımıza kazandırdıkları; Kadınlara 1930 senesinde belediye seçimlerinde seçme ve seçilme 1933 senesinde çıkarılan köy kanunuyla muhtar seçimi ve heyetine seçilme 1934 senesinde ise Anayasa da yapılmış olan değişiklikle milletvekili seçme ve seçilme haklarının tanınmasıyla Türk Kadını layık olduğu değere kavuşmuştur.”

“Evet, ortada bir enkaz olduğu doğrudur…”

“14 yıllık AKP iktidarında enkaz dediği Cumhuriyetin kazanımlarından Ereğli Demir Çelik fabrikasından Tekel ‘e şeker fabrikalarından PETKİM ve TÜPRAŞ’a emekli sandığı otellerinden Telekom’a değin satılmıştır. Oysa ki, 14 yıllık AKP iktidarının getirdikleri artan kadın cinayetleri ve tecavüzler, terör ve şehitlerimiz, yolsuzluk ve işsizlik ve buna bağlı intiharlar toplumu ayrıştıran ve kutuplaştıran açıklamalar evet ortada bir enkaz olduğu doğrudur ve bunu 14 yıllık AKP iktidarı yaşatmıştır ayrıca kadınları aşağılayan açıklamalar küçük yaşta ki çocukların evlenebilir hamile kadın sokağa çıkmasın, kadının kahkaha atmasının günah sayıldığı hatta kadının kaç çocuk sahibi olacağına karışan bir zihniyet iktidardadır.”

 “Cumhuriyeti aşağılamıştır”

“Cumhuriyet toplumu ümmetten ulusa, bireyi kuldan yurttaş konumuna getiren Türk milletinin kanı canı ve malı ile kurulmuştur. Emine Erdoğan, ‘90 yıllık enkazı kaldırıyoruz’ açıklamasıyla Cumhuriyeti aşağılamıştır. Sayın Emine Erdoğan, Cumhuriyet’in tüm kazanımlarını kullandığının farkında değil midir? Bizler Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolları olarak Cumhuriyetimize her zaman sahip çıktık ve çıkacağız. 14 yıllık AKP iktidarının bıraktığı enkazı Cumhuriyet kadınları ve CHP kaldıracaktır” ifadelerini kullandı.

                                                                                                  

 

Editör: Haber Merkezi