HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

CHP Ödemiş ilçe örgütü tarafından Ödemiş Belediyesi kongre ve sergi sarayında İlçe delegelerinin, meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri, gençlik ve kadın kollarının katılımlarıyla danışma toplantısı yapıldı.

Ödemiş Belediyesi kongre ve sergi sarayında yapılan toplantıya CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz, Ödemiş ilçe başkanı Hamdi Halis, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimi ile delegeler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Toplantı CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis’in konuşmasıyla başladı.

CHP Ödemiş ilçe Başkanı Hamdi Halis, “Laiklik, Devletçilik, Devrimcilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Cumhuriyetçilik, ilkelerini her zaman yüreğinde hissetmiş yol arkadaşlarım, değerli Cumhuriyet Halk Partililer bizler yerel seçimlerde hemen önce göreve geldik. O zaman diliminde, sorumluluktan kaçmadık. Kısa sürede yönetimi oluşturduk, aynı şekilde Kadın Kollarını ve gençlik kollarını oluşturduk. Parti gönüllülerimizle, partimizin en sıkıntılı zamanında elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Şunu herkes bilsin ki bu parti hiçbir zaman sahipsiz değildir. Ve sahipsiz olmayacaktır. Belediye Başkan adayımız Mehmet Eriş, Meclis üyesi adayları ve tüm partili gönüllüler ile birlikte kısa sürede takım olmayı başardık. Maddi ve manevi birlikteliği oluşturduk. Değerli yol arkadaşlarım Kasım 2019 itibariyle partimiz delege seçim süreci yaşamıştır. 11 Kasım- 21 Kasım arasında 99 mahallemizde delege seçimlerini yaşadık. Kendi içimizde yaşadığımız demokratik yarışta, kazananın şu liste ya da bu liste değil Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu her mahalledeki seçim sonucunda alkışlarla söyledik. Bu yarışın partimizde yeni dargınlık ve kırgınlıkların oluşmamasını hedefledik.  Delege seçimleri partimize yakışan olgunluk içerisinde yaşanmıştır. Tüzük gereği görevler sürelidir. Ama üyelik ömürlüktür. Yerelde elde ettiğimiz başarıyı ülke boyutuna taşımak için birlik ve beraberliğimize en çok ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinin üyesi delegesi, yönetimi bu hedeflere ulaşmak için yapması gerekenlerinin bilincinde bu süreçte her bir partilimiz üzerine düşen görevi yerine getirmiş, davasına sahip çıkmıştır. Yerel seçim ve kongre süreci boyunca gösterilen özen için her dava arkadaşıma bu süreçte her zaman yanımda olan eşime ve dostlarıma teşekkür ederim. Yapılan seçimler sonucunda 99 Mahallede 397 delegemizi seçtik. Bu delege olan arkadaşlarımızın arasında 245 delege yeni seçildi. Yeni seçilen ve ilk defa kongrede oy kullanacak olan genç delege kardeşlerimize de şans verilmiş gençlerimize olan güvenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “ Bütün Ümidim Gençliktedir” sözü ile perçinleşmiştir.  Gençler gelecektir gençler isterse olur gelecekten geleceği gelecek getirecektir. Bir önceki delege yapımız ile karşılaştırdığımızda önceki delege yapımızda 30 yaş altı sayımız 4 iken bugün 29’a çıkmıştır. Önceki delege yapımızda 8 olan kadın delegemiz bugün itibariyle 49’a çıkmıştır. Bu rakamlar yeterli değildir ama önümüzdeki süreçte kadın ve gençlerimizin ağırlığını partimizde daha çok hissettireceğiz.

HALİS “CHP ÖDEMİŞ İLÇE BAŞKANLIĞINA YENİDEN ADAYIM”

Değerli yol arkadaşlarım 12 Ocak 2020 Pazar günü ilçe kongremiz vardır. Ben önümüzdeki dönem için üyeliğinden onur ve gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisinin Ödemiş ilçe Başkanlığına adayım partimizi daha da büyütmek için adayım. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkmak için adayım. Birlik ve beraberlik ruhu ile Ödemiş’te güzel çalışmaların gerçekleşmesi için adayım. Her şey Çok güzel olacak diye yola çıktık, emin olun her şey daha da güzel olacak. Asıl Olan Cumhuriyet Halk Partisidir. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

Daha sonra, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş Belediyenin bugüne kadar yaptığı çalışmaları açıkladı ve Önümüzdeki kongrenin hayırlı olmasını diledi.

İlçe yönetimi, gençlik kolları, kadın kolları üyelerine birer teşekkür belgesi verildi.

Editör: Haber Merkezi