HABER: GAMZE ONAN


Genel Merkez kongre/kurultay takvimini açıkladı. Buna göre maraton 15 Ağustos’ta delege seçimleriyle start alacak.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde geride kalan yıl 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle 1 yıl ertelenen kongre/kurultay süreci başlıyor.

CHP Genel Merkezi örgütlere gönderdiği resmi yazı ile takvimi açıkladı. Buna göre maraton Ramazan’dan sonra start alacak ve Aralık ayında yapılacak büyük kurultayla son bulacak.

15 Ağustos’ta delege seçimleri ile başlayacak maratonda, 28 Eylül-25 Ekim arası ilçe kongreleri, 11 Kasım-29 Kasım arasında ilk kongreleri yapılacak.

CHP Aralık ayı sonunda ise genel başkan seçmek için sandık başına gidecek.

Ödemiş’te Nazan Dönmez aday mı?

Genel seçimin yorgunluğunu üzerinden atamayan CHP İl ve ilçe örgütleri bu seferde kongre heyecanı içerisine girecekler. Özellikle İl ve ilçe başkanlarının tekrar aday olup olmayacağı ve aday olacak olanların ise koltuklarını koruyup koruyamayacakları şimdiden merak konusu olmaya başladı.

Kongre de CHP Ödemiş İlçe Başkanı olan Mehmet Birlik’in milletvekili aday adayı olması sebebiyle istifa etmesi üzerine CHP Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Nazan Dönmez Ödemiş İlçe Başkanı olmuştu. 2015 genel seçimlerde Ödemiş’te CHP’nin oylarını arttıran kadın ilçe başkanı Nazan Dönmez’in ilçe başkanlığına aday olacağı konuşuluyor. Kongrede ilçe başkanlığı için aday olacak olan başka isimlerin olup olmadığı konusunda da henüz bir açıklama yapan olmadı.

 20 Temmuz Üye çizelgelerinin Genel Sekreterlik tarafından gönderilmesi

28 Temmuz Üye listelerinin askıya çıkartılması

15 Ağustos Muhtarlık Bölgesi Delege ve Önseçmen seçimlerinin başlaması

28 Eylül İlçe Kongrelerinin başlama tarihi

25 Ekim İlçe Kongrelerinin bitiş tarihi

11 Kasım İl Kongrelerinin başlama tarihi

29 Kasım İl Kongrelerinin bitiş tarihi

Editör: Haber Merkezi