HABER:GAMZE ONAN
Cumhuriyet Halk Partisi’nin en genç üyesi olan Mehmet Yeter’in okuduğu basın açıklaması, “Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün laik Cumhuriyeti gençliğe emanet eden anlayışını yürekten benimsemiş, varlığını gençliğin özgürlüğü, dinamizmi, devrimci ruhu ve başarısıyla bütünleştirmiş bir partiyiz. Geleceğimiz gençlerin özgürlüğüne, eğitimine ve başarısına bağlıdır. Gençlerimizin iyi eğitimli, özgüvenli, hoşgörülü, kültürlü, sorumluluk duygusu yüksek, laik ve demokratik Cumhuriyetimizin birikimlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini içtenlikle özümseyen, tarih bilincine sahip özgür bireyler olarak yetişmesi en önemli görevimizdir. Gençliğin yaratıcı, özgür ve özgün düşünebilen, kültürlü, insana, emeğe ve düşünceye saygılı sağlıklı bireyler olarak geliştirilmeleri için her türlü önlem alınmalı ve insan hak ve hürriyetlerine saygılı, laik, demokratik değer ve davranışlara sahip, ülke ve dünya barışına katkı sağlayan, çevre ve toplumsal alanlarda etkin ve duyarlı bir gençlik için her türlü çabayı sarf etmeliyiz.
“19 Mayıs özgürlük mücadelesinin başlangıcı olmuştur”
Yeter, “Bugün ülkemizin emperyalist güçler tarafından işgal edilerek parçalanmak istendiği bir dönemde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkmasıyla, ülkemizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olmuştur.19 Mayıs 1919 da başlatılan Anadolu direnişinin ortaya koyduğu özgürlük ve bağımsızlık arzusu, bugün de güç ve onur kaynağımızdır. Ülkemizin geleceğini gençlerde gören Atatürk, gençlere inandığı ve güvendiği için Samsun’a çıktığı günü de, Türk Gençliğine bayram olarak armağan etmiştir.”
“Ulusumuzun yön değiştirerek çağ dışılığa itilmesini mutlaka önleyeceğiz”
Yeter, “Bugün, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlarken içimizde büyük bir burukluk var. Bu burukluğun ana nedeni, Mustafa Kemal Atatürk’ün getirdiği çağdaşlık göstergesi yeniliklerin, bir bir yok edilmeye çalışılarak, ulusumuzun geleceğini karartan bir geri gidişin içinde bulunmalarıdır. Bizler Cumhuriyet Halk Partililer Türkiye’nin ve ulusumuzun yön değiştirerek çağ dışılığa itilmesini mutlaka önleyeceğiz. Mücadelemizi, her gün artan bir kararlılıkla, sonuna kadar sürdüreceğiz. Ulusal günlerimizi, bütün milletçe, el ele, gönül gönüle büyük coşkularla kutlayacağımız dönemleri bir gün mutlaka yeniden yaşayacağız. Geri gidişin her türlüsünün yaşandığı şu ortamda, yine tüm kalbimle şunu haykırmak istiyorum; Bir gün güneş yine Samsun’dan doğacak ve tüm Türkiye’yi aydınlatacaktır. Karanlığın hemen sonrası aydınlıktır ve bu aydınlığın adı Cumhuriyet Halk Partisidir. Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına selam olsun, tüm ulusumuzun bayramı kutlu olsun.”



Editör: Haber Merkezi