HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yeni anayasada laikliğin olmaması gerektiği yönündeki sözlerine CHP Ödemiş İlçe Örgütü’nden tepki geldi. 
Ödemiş CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez’in imzasıyla yayınlanan bildiride, laiklik konusu gündeme getirildi. Dönmez açıklamasında TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a ateş püskürdü. Basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

“Dinin emrettiğini yerine getirmezler, yasak ettiklerini gizli gizli yaparlar”

“Türkiye’de bir İslam Devleti ve hilafet rejimi kurmak, Türk Milletini dini esaslara dayanan bir hukuk düzenine sokmak isteyen bunun için gizli ve açık çalışan mistik hezeyan halindeki bir avuç meczup, ruh hastası veya dini, kazanç metası haline getirmiş kimseler saf ve cahil yurttaşın en temiz varlığını, itikadını, imanını geçim vasıtası yapmış olan bezirganlar, o bezirganlar ki, dinin emrettiğini yerine getirmezler, yasak ettiklerini gizli gizli yaparlar ve fakat dindar görünürler, evet bunlar ve bir takım hurafeleri dini esaslar gibi göstermeye kalkan ve bu suretle halkı uyuşturan kökü dışarıdaki yurt düşmanları daima hüsrana uğrayacaktır.”

“Atatürk Devrimleri ve Altı ok ilkeleri; tam bağımsızlık tutkumuzun, halkın iradesine, yurttaşın özgürlüğüne ve modernleşmeye dayalı bir toplum olma iddiamızın, Cumhuriyet- Laiklik-Demokrasi altın üçgenini korumaya ve geliştirmeye yönelik kararlılığımızın kaynaklarıdır. Emperyalizme, kurulu düzenin yanlışlıklarına, eşitsizliğe, gericiliğe, sömürüye imtiyazlara başkaldırının adıdır, Atatürk devrimleri ve CHP ‘nin Altı Ok ilkeleri. Cumhuriyet Halk Partisi, uluslaşma sürecinin, Laik Cumhuriyet yapılanmasının, çağdaşlaşma hedefinin, Aydınlanma devriminin sürekliliğinin ifadesidir.”

“Cumhuriyetin ve demokrasinin, ulusal bütünlüğün ve iç barışın en temek değeri “Laik” laiktir. Devletin ve kurumlarının, toplumun hukukunun ve eğitimin Laik olması, asla ödün veremeyeceğimiz temel kuraldır. Laiklik ilkesinin temel amacı aklın özgürleştirilmesidir. Cumhuriyet Halk Partisi için Laiklik; Ulusal bütünlük ile iç barışın, çağdaşlık ile bilimselliğin temel taşıdır. Bu anlayışla, siyasetin dini istismar etmesine kesinlikle karşıyız. Ne dinin siyasallaştırılması, ne de siyasetin dinselleştirilesini kabul etmiyoruz. Laiklik, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, çağdaşlığın ve modernleşmenin güvencesidir. Bütün bu özellikleriyle laiklik anayasamızın değiştirilemez ve vazgeçilmez hükmüdür. Bizler, çağdaş, özgürlükçü, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi, ülkemiz ve insanlarımız için vazgeçilmez bir yaşam biçimi olarak görmekteyiz. Demokrasiyi güçlendirerek kesintilere uğramasını önlemek, CHP nin öncelikli amacıdır. Laiklik olmadan demokrasiyi sürdürebilmek özgürlükleri genişletebilmek, iç barışı koruyabilmek mümkün değildir. Cumhuriyetin ve demokrasinin temel taşı olan laiklik her daim yaşatılacaktır.”

“Yeni anayasada laiklik olmamalıdır diyen kirli düşüncenin sahibini dünden bugüne ne halt olduğunu bizler çok ama çok iyi biliyoruz. Kendi karanlık düşüncelerine sahip olan, Laiklik karşıtı bütün oluşumların içerisinde yer almış, hayatı boyunca çağdaşlığa, özgürlüğe, demokrasiye ve laikliğe karşı olmuş, günümüzde ise karanlık AKP hükümeti tarafından, karanlık düşünceleri ödüllendirilmiş ve meclis başkanı seçilmiştir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi “ya laik, sosyal, hukuk devletine inansın, ya da o koltuğu terk etsin” Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler anayasal düzenin Laiklik ilkesinin ve Demokrasinin yılmaz savunucularıyız.”

  

Editör: Haber Merkezi