Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanlığı, CHP’nin kuruluşunun 92. Yıl dönümü olması nedeniyle bir bildiri yayınladı. 
“Cumhuriyet Halk Partisi;92 yıldır, Atatürk ilke ve devrimlerinin, demokrasinin, sosyal adaletin, laikliğin ve özgürlüklerin güvencesidir. Bağımsız bir Cumhuriyetin temellerini atan CHP, çok partili yaşama geçişi sağlayan, Türkiye’ye  demokrasiyi getiren partidir.CHP, Türkiye’de çağdaşlaşmanın, değişim ve yenilenmenin de mimarı olmuştur.Büyük önder Atatürk’ün ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir ’sözü, CHP’ye gönül veren CHP’nin ilkelerini benimseyen herkes için yol göstericidir. CHP, 1923’ten bu yana hiçbir makam, mevkiiyi, kişisel çıkarı düşünmeden ,değerleri ve ilkeleri uğrunda mücadele eden bir kadronun, uygar bir anlayışın partisidir.Türkiye bugün ‘ezilenlerin ve halkın partisi’ CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır.Toplumsal barışın ve güvenliğin sağlanması güçlü bir ekonomik yapı oluşturulması, Cumhuriyetin kazanımlarının korunması için CHP ‘nin iktidara gelmesi büyük önem taşımaktadır.İsmet İnönü’nün ‘ Namuslular da,en az namussuzlar kadar cesur olmalı’ sözü bize ışık tutmalı, dürüst ,ilkeli ve özgürlükçü bir iktidar için hep birlikte çalışmalıyız.Sevgili arkadaşlarım, elim, vahim ve yürek yakan olayların ve gelişmelerin yaşandığı son günler milli birlik, bölünmez bütünlük  ve ulusal güvenliğimizi tehdit eder hale gelmiştir.

İzmir’in kurtuluşunun 93.yılını ve partimizin kuruluşunun 92.yılını kutladığımız bu 9 Eylül tarihinde, CHP ve CHP liler olarak zor görev yine bizlere düşüyor.Bizim kurucu kadrolarımız bu günlerin çok daha kötü ve zor şartlarda kurtuluş savaşını örgütleyip, zafere ulaştırdılar. Cumhuriyet ve devrimleri gerçekleştirdiler.Kurulan Cumhuriyet rejimini bugün beğenmeyen, başka sistemler arzulayanlar olsa da; Ham hayal kurduklarını biliyor, ulusal bütünlüğün teminatı ve garantisi olduğumuzun bilinciyle barış ve kardeşlik içinde bütünleşmiş, çağdaş Türkiye’nin teminatı olduğumuzun bilincindeyiz.İşimiz zor, inancımız ve azmimiz kararlığımızı güçlendiriyor. Göreve ve sorumluluğa hazırız“ ifadelerine yer verildi.

 

                                                                                                              

Editör: Haber Merkezi