Haber: Tolga KIZGIN

Kongreyi 82 oy farkla, Nazan Dönmez kazandı

Ödemiş CHP olağan kongresi saat 10.00’de Belediye düğün salonunda başladı. Hararetli geçen kongrede yılların CHP’lisi sarraf Remzi Boyacıoğlu ve İlçe başkanı Nazan Dönmez adaylıklarını koydular. Seçim sonucunda mevcut ilçe başkanı Nazan Dönmez 236 oy alarak güven tazeledi. Remzi Boyacıoğlu ise 154 oy aldı. Toplam 393 delege oy kullanırken, 3 oy geçersiz sayıldı.Kongreyi izlemek için Demokrat Parti Ödemiş İlçe Başkanı Mesut Akbay, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, Bademli Kooperatif Başkanı Selçuk Bilgi kongreye katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra, kongreye gelen başarı telgrafları okundu. Divan Başkanlığını 21. Dönem İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci’nin yaptığı kongreye CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İzmir İl Başkan Yrd. Abdullah Aydemir, CHP İzmir Milletvekili adayı Dr. Ülkümen Rodoplu, Nevzat Kavalar, Ödemiş eski İlçe Başkanları; Mehmet Birlik, Emin Öztürk, Hikmet Güriş, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazer, Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz, Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydemir, Ödemiş Eski Belediye Başkanları Mehmet Eriş, Bekir Keskin, eski belde belediye başkanları Ali Demirel, Mustafa Kantar, Cumhur Şener, Mehmet Keskin, CHP Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Emine Barut, Ödemiş CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Dalar, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

DEĞİRMENCİ, “2019 YILINDA YAPILACAK GENEL SEÇİMLERDE YİNE HÜSRANA UĞRAMAZ MIYIZ?”

21. Dönem İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, “Son 5 yılda, 3 genel seçim, 1 referandum, 1 yerel seçim, 1 cumhurbaşkanlığı seçimini neden kaybettik? Neden 34 ilde milletvekilimiz yok, CHP neden Türkiye’nin kıyılarına hapsolmuş? AKP iki genel seçim arasındaki 5 aylık dönemde oyunu 4,5 milyon arttırıp 258 olan milletvekili sayısını 317’ye çıkarıp yeniden tek başına iktidar olurken,, biz neden 134 milletvekilinde kaldık? Tüm CHP’lilerin bu soruları kendi kendine sorması, birbiriyle kavga etmeden, birbirini suçlamadan tartışması, yöneticilerimizin özeleştiri yapması, CHP’nin yeni bir yol haritası çizmesi gerekmiyor mu? Bunu yapmazsak çeşitli bahanelerle geçiştirsek, kurultayımızı sadece genel başkanlık yarışına indirgersek 2019 yılında yapılacak genel seçimlerde yine hüsrana uğramaz mıyız?” 


“CHP KÖYLERE YETERİNCE GİDEBİLİYOR MU?”

Eski İl Meclis Üyesi Adnan Saygılıer, “9 Eylül 1923 yılında kurulmuş CHP’nin bir aşıra yakın geçmişi vardır, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Başımı yastığa koyduğumda neden CHP iktidar olamıyor diye düşünüyorum. Sorunun cevabını vermeye çalışıyorum. Verdiğim cevabı siz CHP ailesi ile paylaşmak istiyorum. CHP köylere yeterince gidebiliyor mu? CHP o köy kahvesinde oturup, köylülerle sohbet edebiliyor mu? Köydeki berberde tıraş olabiliyor mu? CHP iktidar olabilmesi için yapması gereken budur.”

“HANGİ TAŞI KALDIRSAK, ALTINDAN BİR MUSA ÇAM ÇIKIYOR”

“Tahir Çaylı eğer 12 Eylül iktidarı olmasaydı hala belediye başkanıydı. Neccar Türkcan bu partinin tozunu yutmuş, üyelerimizden biridir. Partinin hangi taşını kaldırsak altından bir Musa Çam çıkıyor. Partilinin cenazesinde ağlıyor, düğünde oynamasını biliyor. Örgütte ona mükâfatını verip liste başı yapıyor. “

RODOPLU, ”DAHA ÇOK ÇALIŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR”

Ülkümen Rodoplu, “Soyduklarını çaldıklarını korumak için, her birşeyi göze alanlardan kurtulmak için size, bize hepimize ihtiyaç var. 1 Kasım seçimlerin de oylarımızı koruduk. Türkiye’nin terör baskısı altında olduğu bir ortamda, oylarımızı koruduk. Ama daha fazlasına ihtiyacımız var. Daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. Günde 12 değil 16 saat çalışmaya ihtiyacımız var. Yerel yönetimlerde sergilediğimiz başarıları örgüte ve sokaktaki insanlara daha çok anlatmaya ihtiyacımız var.”


“DEMOKRASİMİZ EKSİK”
Remzi Boyacıoğlu, “ Partililere bakınca ben, kadın erkek, yaşlı gençte Mustafa Kemal Atatürk’ü görüyorum. Sizler onurlu bir geçmişin bugünkü temsilcileri, umutlu bir geleceğin habercilerisiniz. Geleceğimizi sizlerle beraber kuracağız. Anne ve babalarımızın hayır dualarını alarak, eşlerimizden, çocuklarımızdan izin isteyerek bir yola çıktık. Barış istiyoruz. Bunu gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz. Eşitsizlik, sevgisizlik kincilik ve zorbalık yaşamımızın bir parçası haline gelmiş. Demokrasimiz eksik. Ülke bütünlüğümüz büyük bir tehdit altında. Hemen yanı başımızda sürmekte olan savaş, ölen binlerce sivil insan. Böyle bir Türkiye yaşanabilir bir Türkiye değildir. Bunu değiştirmek Türkiye’yi değiştirmek zorundayız. Biz %25’i mi paylaşmak istiyoruz? Yoksa iktidara mı gelmek istiyoruz? Bunun bilincinde olmalıyız.”

“GÜN DOSTLUK BARIŞ, SEVGİ VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR”

Nazan Dönmez, “Örgüt çalışan arkadaşlarımızı asla unutmaz. Başta Erol Soyuer olmak üzere partimizde yitirdiğimiz herkesi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu kongre farklılıklarımızı ayrışma nedeni olarak değil, bir zenginlik olarak görmemiz gereken bir kongredir.  Gün kişisel zaaflarımızı parti dışında tutarak, CHP’ye yaraşır bir duruş ve disiplin içerisinde ülkemizi karanlık amaçlarına alet etmek isteyenlerle mücadele günüdür. Gün dostluk barış, sevgi ve dayanışma günüdür. Birbirimizi anlamaya, dinlemeye çalışarak, kimseyi aşağılamadan kimseyi ötelemeden, yok saymadan, insan ve emek odaklı bir hayatı paylaşma günüdür. CHP o zaman siyaset sahnesinde hak ettiği onurlu yeri alabilecek tüm halkın özlediği umutla beklediği siyasi iktidarın gerçek sahibi olacaktır. Bugün burada huzurlarınızda bu inancımın daha da güçlü bir şekilde, koruduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Amacım, salonu ateşleyip oy devşirmek değil, bugün burada sizlere amacı sadece partisine hizmet etmek isteyen biri olarak bulunuyorum. Hedef karşıt rakip belliyken birbirimizden ayrışmamıza gerek yok.”

“Kimseyle hiçbir pazarlık yapmadan, telefonlarda icazet olarak değil başarılı olarak 2 genel seçim geçirmiş, tüm örgütü birleştirmiş, yer, makam, mevki hırsı olmayan bir kardeşiniz olarak sizlere sesleniyorum: Atalarımız da söylediği gibi “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz”.

Konuşmasını Nazım Hikmetin dizeleri ile sonlandıran Dönmez, “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine bu orman bizim”. Kendimi sizlere emanet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Ardından delegeler oylamaya geçtiler. İlk oyu Ödemiş Belediye eski Başkanı Bekir Keskin kullandı.

KONGREYİ 236 OYLA NAZAN DÖNMEZ KAZANDI

Oylamanın ardından saat 17.00’de sayıma geçildi. Yapılan sayımın ardından 393 delege oy kullanırken, kullanılan oylardan 3 tanesi geçersiz sayıldı.393 delegeden 154’ün oyunu Remzi Boyacıoğlu alırken mevcut ilçe başkanı Nazan Dönmez 236 oy alarak güven tazeledi.

“ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR.”

Nazan Dönmez seçimin ardından şunları söyledi:

“Bana oy veren herkese teşekkür ediyorum. Bu kongrenin kaybedeni yoktur. Bundan sonra yönetim kurulu haricide diğer yönetim kurulu üyelerini de boş bırakmayacağım. Bize düşen bir görev var. Çok çalışmamız gerekiyor. Seçimden seçime geliyorsunuz imajını gittiğimiz yerlerde yıkmamız gerekiyor” dedi.

“KONGRENİN KAZANANI CHP OLMUŞTUR”

Remzi Boyacıoğlu ise şunları ifade etti:

“Gerçekten bütün inancımla yüreğimin en derininden gelen bir sesle bir şey söylemiştim. Bu kongrenin kaybedeni olmayacaktır diye. Bu kongrenin kazananı CHP olmuştur. Bundan sonra ki süreçte İl kongrelerimizin ve kurultayımızın da, gerçekten CHP’nin 2019 seçimlerinde iktidara gelebilmesi için, büyük bir olgunlukla tamamlanmasını yürekten diliyorum. Bizler Ödemiş’ten sorumluyuz. Ödemiş’te CHP’nin başarılı olabilmesi için ben ve benimle yola çıkanlara 2019 seçimlerinde çok yoğun bir şekilde çalışarak 2019’da CHP’nin bayrağını göndere çıkaracağımıza söz veriyoruz” dedi.

YÖNETİMDE KİMLER VAR

Nazan Dönmez başkanlığında ilçe yönetimi Şevkinaz Ardıcak, Müşerref Baştürk, Erdem Boyacı, Zihni Duran, Mustafa Gerçek, Ayşen Görgülü, Yusuf Kırkar, Mehmet Kiremitçi, Vahittin Kulalı, Nurcan Mete, Mustafa Ovalı, Ali Özen, Nazife Peynicier, Mehmet Türk, Avni Yalçınkaya, İsmail Türkan isimlerinden oluştu.

 

Editör: Haber Merkezi