“Ekim Ayında 29 Kadın Ve 101 İşçi Hayatını Kaybetti”

CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı kadın Kolları Başkanı Emine Barut ve Belediye Meclis üyeleri Sezer Türkmenoğlu, Nazan Dönmez ile birlikte 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma günü nedeniyle CHP Ödemiş ilçe parti binasında bir basın açıklaması yaptılar. Kadın Kollarına başta CHP İlçe Başkanı Mehmet Birlik olmak üzere erkek üyelerde destek veriler.

 Kadın Dayanışması ve Örgütlü Çalışmak Önemli



CHP Kadın Kolları Başkanı Emine Barut “Ekim ayında sadece 29 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Yine bu yıl içerisinde güvencesiz çalışan 101 kadın iş cinayetlerinde yaşamını kaybetti. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma gününde kadın mücadelesini ve örgütlü birlikteliğinin önemini bir kez daha vurguluyoruz.”

AKP Hükümetinden bir an önce tedbir almasını bekliyoruz



Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma günün 1999 yıllında kadına yönelik şiddete farkındalık yaratmak amacıyla BM genel kurul kararı ile ilan edildiğini belirten Başkan Barut “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma günü temeli 1960 yıllında Dominik Cumhuriyetinde yaşanan bir olaya dayanmaktadır. Ülkeyi diktatörlük rejimi ile yöneten Rafeal Trujillo karşı ayaklanan Mirabal kardeşler adlı üç kız kardeşin Trujillo’nın ülkede iki tehlike var biri kilise diğeri Mirabal kardeşlerdir sözleri üzerine 3 kız kardeş tecavüz edilerek vahşice öldürülmesinin ardından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma günü olarak belirlenmiştir. Ülkemizde de son yılarda kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet artmıştır. AKP Hükümeti Kadın Ve Aileden Sorumlu Bakanlık bu konuda gereken önlemleri alamamıştır.”

Konuya gerekli hassasiyetin gösterilmedi



Kadın politikalarının yanlış yürütüldüğünü belirten Başkan Barut “ AKP Hükümeti birçok politikada olduğu gibi bu konuda da başarısız bir yönetim sergilemiştir. Biz CHP Kadın Kolları olarak konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve önlemlerin alınmasını yetkililerden bekliyoruz. Biz  CHP Kadın Kolları olarak doğru bir politika izlenmesini istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi