Ödemiş CHP İlçe Örgütü Zübeyde Hanım Kız Meslek Teknik Lisesi önüne bulunan Zübeyde Hanım heykeline karanfil bıraktılar. Çiçek bırakma törenine, İlçe başkanı Nazan Dönmez, Parti yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Emine Barut. Gençlik kolları başkanı Mehmet Dalar ve partililer katıldı. Zübeyde Hanımın Türk ulusunun manevi annesi olduğunun altını çizen CHP Ödemiş İlçe Örgütü Başkanı Nazan Dönmez “Milletimize Mustafa Kemal Atatürk gibi dünya tarihinde büyük ve değerli bir lider kazandıran Türk ulusunun manevi annesi Zübeyde hanımı ölümünün 92 yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.”
Zübeyde hanımın Yörük kökenli olduğu belirten Dönmez “Zübeyde hanımın soyu, Konya Karaman’dan Rumeli’ye gelen ve bundan dolayı da Rumeli’deki diğer Yörük gruplarından farklı olarak “Konyarlar” diye anılan Yörüklerdendir. Zübeyde Hanım, güçlü bir karaktere ve sağlam bir iradeye sahiptir. Doğru bildiği şeyler uğruna sonuna kadar mücadele etmiştir. Doğuştan akıllıdır. Yalnız yeteri kadar eğitim görmemiştir. Okuma yazmayı ailesinden öğrenmiştir. Az çok okuma yazma bildiği için kendisine “Zübeyde Molla” denilmiştir. Belli ki Mustafa Kemal, hem görünüşüyle hem de içsel özellikleriyle annesine çekmiştir. Hiç kuşkusuz Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanından sonra en çok sevdiği kişinin annesi Zübeyde Hanım olduğuna dikkati çeken Başkan Dönmez , “Atatürk’ün, annesi Zübeyde Hanım’a duyduğu derin sevgi tüm ömrü boyunca devam etmiştir. Bu sevginin en önemli nedenlerinden biri, Mustafa Kemal’in çok küçük yaşta babasız kalması ve bu süreçte Zübeyde Hanım’ın büyük fedakârlıklar göstermesidir. Annesine minnet duyan oğul, o yüce anaya hiçbir zaman saygıda kusur etmemiştir”
Zübeyde Hanım’ın doğurduğu ‘O’ evladın bir ulusu esir olmaktan, köle olmaktan kurtardığının altını çizen, Başkan Dönmez “O evlat sayesinde bugün Türkiye’de camilerden ezan sesleri yankılanabilmekte, Müslümanlar 92 yıldır özgürce ibadetlerini yapmakta, çağdaş medeniyet seviyesindeki ülke yurttaşı olma yolunda ilerlemektedir” 

Editör: Haber Merkezi