HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş CHP İlçe örgütü 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ölüm yıl dönümleri nedeniyle parti binasında bir basın açıklaması yaptı. CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Dalar tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Daları basın toplantısında CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Kadın Kolları Başkanı Nazan Dönmez, ve CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili adayı Ülkümen Rodoplu yalnız bırakmadı. Dalar yaptığı basın açıklamasında şunlara değindi.

“Denizler yaşamaya devam ediyor”

Gezmişlerin unutulmadığını aksine çınar olup büyüdüklerine dikkat çeken Dalar ; “6 Mayıs 1972 günü adalet duygusu körelmiş bir sistem tarafından ölüme gönderilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın ölümlerinin yarattığı acı yüreklerimizden ve zihinlerimizden hiçbir zaman silinmedi. Darbeler ve darbecilerin isimleri tarihe kara harflerle yazılırken, Denizler, Yusuflar, Hüseyinler hepimizin zihninde yaşamaya devam ediyor. Bu gerçek bile onların hedeflediği ve bizlerinde yıllardır mücadelesini sürdürdüğümüz demokratik bir Türkiye özleminin ve insanların kardeşçe eşit koşullarda yaşama amacının çok uzaklarda olmadığını gösteriyor.”

“7 Haziran Dönüm noktası olacak”

Genel seçimlerin yapılacağı 7 Haziran’ın Türkiye için önemli dönüm olacağını söyleyen Başkan Dalar ; “Yıllardır özlemini çektiğimiz tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye’ye adım adım ilerlediğimize inandığımız şu günlerde, iki yıl önce Haziran da Gezi Parkında tarihe geçen halkımız yine bir haziran günü bu karanlık düzene son verecektir. Yaklaşmakta olan 7 Haziran, Türkiye için bir şans, bir çıkış yolu olarak önümüzde durmaktadır. Bizler ne Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını, ne de Gezi’de öldürülen yoldaşlarımızı, ne Madımakta yakılan aydınları, ne de Soma gibi birçok kazada yitirdiğimiz madencileri, işçileri unuttuk hepsi zihnimizin bir köşesinde durmakta ve hesabı sorulacak günü beklenmektedir. İşte bu haziran, Haziranın 7 si bu hesabın sorulacağı tarihtir.”

“Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ı saygıyla anıyoruz”

Son olarak Dalar ; “ Bütün mücadele azmimiz ve adalet özlemimiz ile Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan VE Hüseyin İnan’ı saygıyla anıyoruz. Özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesinde onların dik duruşlarını ve dirençlerini daima hatırlayacağız.”

Dalar’dan sonra bir konuşma yapan CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili adayı Ülkümen Rodoplu ; “6 Mayıs 1972 yılında Türkiye Hıdırellez bayramını kutlarken, üç genç göz göre göre darağacın gönderildi. Gezmiş hayatı boyunca 1000 tane kitap okumuş. Son derece fakir ailelerin çocukları olan üç genç eylemleri boyunca hiçbir canlıya zarar vermemişlerdir. Bu dönemde tam bağımsızlık Türkiye diyen solcular ağır bedeller ödemek zorunda kaldılar. Bugüne kadar darbeleri hep yurtseverler gördü. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyorum.”

Editör: Haber Merkezi