HABER: AYŞE AKYÜZ


Çanakkale Deniz Savaşı’nın 100. yıl dönümü nedeniyle, CHP Ödemiş İlçe Örgütü Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktı ve ardından bir basın açıklaması yaptı. Düzenlenen basın açıklamasında CHP’li Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda partili hazır bulundu. CHP İlçe Örgütü adına basın açıklamasını Kadın Kolları Başkanı Emine Barut yaptı. Barut yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirdi.

Çanakkale Zaferi Türk Ulusuna Mustafa Kemal’i hediye etmiştir diyen Barut “Çanakkale Deniz Zaferi 3 Kasım 1914 ve 18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazında yaşanan ve tarih sayfalarını dolduran bir destanın adıdır. Bu zafer Türk Ulusuna Mustafa Kemal Atatürk gibi adını tarihe altın harflerle yazdıran bir lider hediye etmiştir. Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan bağımsızlık ateşi Conk Bayırı ve Anafartalar’da yakılmıştır. Yakılan bu ateş kurtuluş savaşımızın yolunu aydınlatan meşale olmuştur. Düşman kuvvetleri neye uğradıklarını anlayamadıkları bu yenilgi karşısında Anadolu topraklarını terk etmek zorunda kalmışlardır. Çanakkale yarım adasında kazanılan bu zafer Türk Milletinin yenilmezliğini, Mehmetçiğin azmini ve kahramanlığını tüm dünyaya gösteren büyük bir derstir.”

Ülkenin CHP İktidarına ihtiyacı olduğunu belirten Barut “Ülkemizin içinde bulunduğu karanlıktan çıkması ve demokratik ve kalkınan bir ülke olması için CHP İktidarına ihtiyaç vardır.7 Haziranda İktidara gelmek için çalışıyoruz. Çanakkale Deniz Zaferini kutlu olsun. Çanakkale’de şehit düşen askerlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.”

 

Editör: Haber Merkezi