HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU/BERKE GEZİCİ
İlçe Binasında yapılan kongreye CHP İlçe Başkanı Mehmet Birlik, eski İlçe başkanı Nazan Dönmez, CHP eski Kadın Kolları Başkanı Emine Barut, İlçe Kadın Kolları Başkan adayı Sezer Türkmenoğlu ve partili kadınlar katıldılar.


Kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Divan Başkanlığı ve Kâtip üyelerinin seçimleri yapılırken, Divan Başkanlığına Sema Bilgi Kâtip üyeliklerine ise Binnaz Duran ve Müşerref Baştürk seçildiler.


Daha Sonra CHP eski Kadın Kolları Başkanı Emine Barut görevde olduğu süre içerisinde yaptıkları çalışmalar hakkında partilere bilgiler vererek, “2 yıl boyunca bu çalışma ve etkinliklerde her zaman yanımızda olan her konuda bize destek olan başta eski ilçe başkanımız Sayın Nazan Dönmez e, eski Gençlik kolları Başkanımız Sayın Mehmet Dalar’ a ve her iki yönetimde ki çok değerli yönetim kurulu arkadaşlarıma ve meclis üyelerimize çok teşekkür ederim. Kadın kolları yönetiminde ki arkadaşlarıma da 2 yıl boyunca verdikleri emek ve çalışmaları için çok teşekkür ederim. Kısaca bütün Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş Örgütüne yürekten teşekkür eder saygılar sunarım. Yeni seçilen İlçe Başkanımız Mehmet Birlik ve yönetimini tebrik eder, başarılar dilerim. Yeni seçilecek olan kadın kolu başkanı ve yönetimine tebrik eder, başarılar dilerim, çok güzel ve başarılı çalışmalar yapacaklarına inancım tamdır, her zaman partimin ve örgütümün emrinde olup destek olacağımı bilmelerini isterim” dedi.


CHP Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Sezer Türkmenoğlu “Bildiniz üzere partimizin ödemiş Belediye Meclis üyesi olarak görev yürütmekteyim. Partimizin yerel ‘de ve genelde yürüttüğü iktidar yürüyüşüne daha fazla katkıda bulunabilmek arzusuyla ve sizlerin teşvikiyle aday oldum. Bu teveccühün sorumluluğunun arttırdığının bilincindeyim yüksek teveccühünüz için sizlere teşekkür ediyorum. Ve tüm gücümle çalışacağıma bir kere daha ifade etmek istiyorum. Ve kadın kolları başkanı olarak bundan önceki dönemde görev yapan Emine Barut hanımefendiye bu güne kadar özveriyle yürüttüğü çalışmaları için ve şahsıma verdiği destek içinçok teşekkür ediyorum. Bundan önce ilçe başkanı olarak görev yapan Sayın Nazan Dönmez hanımefendiye bu güne kadar üstün başarıyla ve öz veriyle yürüttüğü çalışmaları için şahsım adına tekrar teşekkür ediyorum. Dünya’nın demokrasi bakımından geri olan ülkeleri Atatürk den örnek alarak 100’ yıla yaklaşan bizim kadınlarımızın hak ve özgürlükleri bakımından geri kalmasına göz yumamayız. İşte bizde partimizin genel politikalarına paralel olarak kadınlarımızın yanında olacağız. Kadın dayanışmasını güçlendireceğiz. Onlara daha çok ulaşacağız. Dertlerini Dert edineceğiz. Sorunlarının çözümü için her alanda onlarla dayanışma içinde olacağız. Bu çalışmalarımızı yürütürken parti örgütümüz tüm kademeleri ile iş birliği içinde olacağız. Partimizin yerel de ve genel de iktidar olması ve ülkemizin içinde bulunduğu darboğaz dan çıkarılması için elemiz den gelen iş birliğini yapmalıyız. Tüm parti örgütümüzün bu yöndeki çalışmalarının başarılı olması dileğiyle şahsıma gösterdiğiniz destek için bir kere daha teşekkür ediyorum. Dayanışma içinde Mutlu Yıllar diliyorum” dedi.


Ödemiş eski İlçe Başkanı Nazan Dönmez, “2,5 Yıla yakın süren ilçe başkanlığı dönemimde Emine hanımında kadın kolları başkanı olduğu dönem de biz ekip ruhuyla güzel çalışmalar yaptık 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerine 7 Haziran seçimlerin de Ödemiş belediyesinin AKP ye geçmesine rağmen 11.000 Oy fark atarak 1 Kasımda da bu oy farkını koruduk. Ama MHP seçmenin in oylarının AKP ye gitmesi ne rağmen CHP olarak Ödemiş’te yine Birinci Partiyiz. 16 Nisan referandum da CHP Ödemiş İlçe örgütü, kadın kolları, gençlik kolları ile birlikte çok güzel bir ilme kazandık. Referandum da 20 bin oy fark attıysajhiç kimse bunu küçümsemesin bu başarıda en büyük katlı siz kadınlarımızın. Ödemiş ilçe örgütü olarak bizlerin ulaşamadığı mahalle ve köylere siz kadın kollarımız ve kadınlarımız gittiniz sizlerin ne kadar çaba sarf ettiğinizi ne kadar çalıştığınızı ben yakın en biliyorum sizlerin yine seçim varmış gibi çalışmaya devam edeceğinizi biliyorum sizler hangi mahallede kimlerin yaşadığını biliyorsunuz bende ihtiyaç duyulduğu zaman sizlerle birlikte mahalle ve köylere gidip işinizi kolaylaştırmanın yollarını hep birlikte bulmalıyız seçim sürecinde her yeri dolaşmak için zamanımız yetmiyor onun için ara ara mahalle ve köylere giderek CHP’nin politikasını bu evlerde AKP’nin her geçen gün dibe vurduğu bugünlerde CHP politikalarını çok iyi anlatmalıyız yoksa bu AK Parti iktidarından kurtulamayız ama ben sizlere ve kadın yoldaşlarıma sonsuz güveniyorum bu çalışmaları yapacağınıza da eminim hep beraber yapacağız. Geçtiğimiz günler de bir dergi de benim yerel seçim tecrübem olmadığı ve bunun için ilçe başkanlığını bıraktığım yönünde bir yazı çıktı ben Mehmet eriş in kazandığı ve kaybettiği belediye seçimlerinde hep CHP nın yönetimindeydim yerel seçim,2 genel seçim, 1 de referandum geçirmiş kişiyim, eğer ilçe başkanı olarak devam etseydim yerel seçimde de başarıya çıkacağıma inanıyorum ama ben özel sebeplerim den dolayı ilçe başkanlığını bıraktım. Ben her zaman buradayım ve sizlerle birlikteyim. CHP olarak bizler Ödemiş te yerel seçimleri alıp CHP bayrağını Ödemiş Belediyesine dikeceğiz. Bundan da kimse şüphe duymasın.Aydınlık günler hepimizin olsun, CHP ile kalın diyerek eski kadın kolları başkanı Emine Barut a çalışmalarından dolayı teşekkür etti”.

Ödemiş ilçe başkanı Mehmet Birlik“ 4 senedir görev yapan başta kadın kolları başkanı Emine hanım Ve onun yönetimine yürekten teşekkür ediyorum. Bu görevler öyle basit değil eleştirmesi basit ama bu görevleri yürütmek çok zor bizler CHP ilçe yönetimi olarak zorlukları göze alarak geldik, benim için hiç zor değil ben severek yapıyorum bazen sekreterimiz kapıyı açmadan ben saat sabah 09.00 da parti binasının kapısının önünden geçiyorum, şu anda da saat09.30 da parti binasında oluyorum. Bu ilçe başkanı olarak benim görevim. Ben istedim sizler bu görevi verdiniz biliyorsunuz önümüzde 3 tane önemli seçim var önce yerel seçimler, arkasından Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi var. Şu anki coşkuyu seçimlerde de görmek istiyorum. Benden ne istediğinizi biliyorum en kısa zamanda istediğiniz aracı emrinize sunmaya söz veriyorum. Çünkü o araba olmadan hiçbir yere gidemeyiz hiç bir çalışma yapamayız. Kadın kolları bunu hiç yapamaz ben bunun bilincindeyim. Daha ilçe başkanı seçilmeden önce bunun çalışmalarına başladım. Bu konuda il başkanımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz 2-3 ay içerisinde kadın kollarımızın istediği arabayı ödemiş ilçesine kazandıracağız. Kadın kolları yönetiminde olan ya da olmayan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 İlçe Binasında yapılan ve tek liste halinde gidilen kongre sonrasında delegelerin 77 oyunu alan Sezer Türkmenoğlu CHP Kadın Kollarının yeni başkanı oldu. Türkmenoğlu’nun başkanlığında oluşan Yönetim Kurulu isimleri şöyle, Serap Eker, Gönül Metin,  Binnaz Duran, Gülbin Irmak,  Ebru Coşar Siner, Ayşe Okgül, Hayriye Zengin,  Ezgi Demirdöğen.

Editör: Haber Merkezi