Yaklaşan 2015 yerel seçimler öncesinde İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa eden CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin veda turlarına bugün Ödemiş’te devam edecek. Engin dün birinci bölgede yer alan ilçeleri gezdi.

Engin, “Her yerde çok önemli destek alıyorum. Bu durumdan ve yaptığım görüşmelerden çok memnun kaldım. Gerçekten geçen zamanda önemli işler yapmışız. İlçelerin tamamında olumlu görüşler geldi. Bu durumdan çok onur ve gurur duydum. Bir il başkanı olarak kendi dönemimde uzlaşı, barış, kurumsallık gibi kavramların belirgin bir şekilde hissedildiğini görmek bana mutluluk verdi. İki buçuk yıllık süreçte hedeflediğimiz başarıyı yakalamışız”

Engin tüm ilçelerden destek almak istediğini belirterek şöyle konuştu. Engin “Bana ‘görevinde kal, memnunuz’ diyenler de oluyor. Ayrıca ‘sen bu görevde çok başarılı işler yaptın, milletvekilliği görevini de iyi yaparsın’ diyen de çok fazla. Özellikle dönemimde, yönetici arkadaşlarımız ile sağladığımız uyumun yansımalarını alanda görüyorum. Sahada benimle birlikte gezen arkadaşlarım da bunu fark ettiler. Belki bizler yönetim içinde, aktif çalışma yaparken ya da işimize odaklanırken bunu görmedik ama şimdi daha net görüyoruz”

Yaptığı konuşmada ilçe örgütlerinin ön seçim talebinin olduğunu belirten Başkan Ali Engin “Zaten ilçeler toplu olarak ‘önseçim yapılsın’ demişti. Gittiğimiz her yerde de bunu söylüyorlar. Sayın genel başkanımızın İzmir ziyaretindeki toplantıda kürsüden partililere hitaben ‘önseçim yapılsın ve İzmir’de ikamet etmeyen aday gösterilmesin’ demiştim. Bu sözümün ne kadar doğru olduğunu örgüt ziyaretlerinde gördüm. Ciddi anlamda herkesin istediği bir konuyu dile getirmişim” Ali Engin Bugün saat 15.30’da Ödemiş İlçe örgütünü ziyaret edecek.

Editör: Haber Merkezi