İzmir'de İl Özel İdaresi'nin yere seçimelerden sonra kapanmasıyla birlikte mülkiyeti belediyelere geçen köy tüzel kişliklerine ait gayrimenkullerin satışı ile ilgili tartışmalar sürüyor. Zaman zaman CHP ve AK Parti'yi karşı karşıya getiren köy malları satışı Ödemiş, Tire, Kemalpaşa gibi ilçelerde krize neden olmuştu. İlçe belediyelerinin kapanan belde belediyelerinden kalan borçları ödeyebilmek amacıyla ilk başvurduğu yöntem olan arsa satışları bu kez Bayındır ilçesinde krize dönüştü.
CHP'li Bayındır Belediyesi, Arıkbaşı Mahallesi sınırlarında bulunan 80 dönümlük araziyi 675 bin TL'ye sattı. İhaleyle gerçekleştirilen satışı CHP Tunceli milletvekili Gürsel Erol'a ait Gür- Ya şirketi aldı. Köy mallarının satışına direnişin öncü isimlerinden CHP İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen il yönetimine attığı mesajla istifa kararı aldığını duyurdu.
İşte Özen’in o mesajı
Özen mesajında, “Arkadaşlar yönetim kurulundan uygununuzla istifa etmek istiyorum. Bir aydır Bayındır köy malı satışını gündeme alıp görüştük. Bana görev verdiniz, belediye meclis grubumuz ve ilçe başkanımızla beraber uyardı. Genel Sekreterimize söyledim, satışlarını durduracağını söyleyen Genel Sekreterimiz benim köy malı satışı karşısında yaptığım açıklamayı paylaşan İlçe Başkanımızı arayarak bu paylaşımı Facebook’tan derhal kaldırmasını istedi. Bayındır’daki Arıkbaşı’nda köy malını satıl alan PM Üyemiz Dersim mensubu imiş… O nedenle tümden şaşırdım ve yönetimden ayrılma kararını size bildiriyorum. Dersimin namuslu aydın, demokrat insanlarımızın aydınlığından ve yüreğinden geçinen bu adamlara tepkimdir. Selam ve saygılar” ifadelerini kullandı.
Yücel Özen il yönetiminden istifa edecek
Özen; "Salı günü yapılacak il yönetim kurulu toplantısında gerekçelerini anlatıktan sonra istifamı il yönetim kurulunda sunacağım" dedi.

Editör: Haber Merkezi