Dün Ödemiş AK Parti İlçe Başkanı Halil Demir’in, Ödemiş’in İl olması konusunda yapılan çalışmalarla ilgili olarak bir basın açıklamasında bulundu. Bu konuda yürüttükleri çalışmanın tüm ilçelerden destek aldığını, Ödemiş’te bir tek siyasi parti temsilciliği hariç diğer siyasi parti temsilciliklerinin imza verdiğini belirtmişti. Konuyla ilgili olarak ilk tepki CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez ’den yazılı bir basın açıklaması olarak geldi.

“Ödemiş il olmaya layıktır.”

Başkan Nazan Dönmez Ödemiş’in alt yapı olarak il olmaya hazır olduğunun altını çizerek şöyle konuştu. Dönmez ;  “Biz Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Örgütü olarak öteden beri, gerek bundan önceki Belediye Başkanımız Bekir Keskin döneminde gerekse şuan için var gücümüzle Ödemiş’in İl olması için mücadele veriyoruz. Ödemiş gerek alt yapısı, gerek sosyal ve kültürel yapısı ile il olmaya layıktır.”

“ Ödemiş’i il yapacak olan hükümettir “                      

Tüm Ödemişlilerin imza atmasa bile Ödemiş’i İl yapacak olanın hükümet olduğuna değinen Dönmez , “Ancak ne var ki bütün hemşerilerimizin hepsi imza atsa dahi Ödemişi il yapacak olan irade mevcut siyasi hükümetin ta kendisidir. Ödemişin il olmasını desteklemeyen siyasi parti ilçe başkanlığının hangisi olduğunu bilemiyoruz; ama inanıyoruz ki ilçemizdeki tüm siyasi partiler, başta Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş ilçe örgütü olmak üzere Ödemiş’in il olması için elinden geleni yapacaktır.”

“ Ödemişli hemşerilerimizin ihtiyacı vaat değil bizzat icraattır.”

Son bir yıldır verilen sözlerin mevcut belediye başkanı ve partisi tarafından yerine getirilmediğini belirten Dönmez  ; “İçinde bulunduğumuz seçim sürecinde, Ödemişli hemşerilerimizin ihtiyacı vaat değil bizzat icraattır. Maalesef ki son bir senedir, halkımıza verilen sözlerin mevcut belediye başkanı ve partisi tarafından tutulmadığı tarafımızdan görülmektedir. Ödemiş’in İl olması konusundaki hassasiyetimizi ve verdiğimiz önemi kimse hiçbir mecrada sorgulamaya kalkmamalıdır, zira Ödemiş’in il olma konusu iki aylık seçim kampanyası yürütmek adına kullanılmayacak derecede önemli bir konudur.

Dönmez tüm siyasi parti ve örgütlerine Ankara’ya gidip plaka alıp gelmeyi teklif ederek şöyle seslendi; “Biz CHP Ödemiş ilçe örgütü olarak Ödemişimizin il olmasını canı gönülden destekliyoruz. Tüm siyasi parti ve örgütlerine, birlikte Ankara’ya gidip plakamızı alıp öyle geri dönme çağrısını buradan tekrar yapıyorum. “

Editör: Haber Merkezi