Türkiye'nin heyecanla beklediği referanduma sayılı günler kala CHP İzmir'den referandumda kullanacağı oya karar veremeyen veya hayır diyeceği halde bunu açıkça dile getiremeyen vatandaşlara çağrı geldi. Güven, Hayır demek isteyenlere aylardır yapılan baskıya tüm ülkenin şahit olduğunu, doğal olarak bu baskıdan çekinenlerinde açık açık hayır oyu kullanacaklarını ifade edemediklerini belirterek, şunları söyledi.
Millet "Sizin aklınız yetmez "diyenlere hayır diyecek
Aylardır İzmirli vatandaşlarımızla kentimizde, Hayır diyecek 10 milyonlarca vatandaşımızla tüm Türkiye'de gönül birliği yaptık, hayırlı çalışmalarla "Neden Hayır demeliyiz" onu anlattık. Gittiğimiz her yerde gördük ki, vatandaşlarımız 16 Nisan gecesinde, hayır'ın, cumhuriyetin, milletin kazanacağına inanmış ve bu yolda tercihini ortaya koymuştur. Hayır kampanyası boyunca, her gün hayır diyenlerin sayısının arttığını, kampanyaya İzmir'in sahip çıktığını gördük. Evet için millete baskı yapanlar, evet için oy isteyenler kampanyalarını devletin imkanlarıyla, aba altından sopa göstererek, milyonlarca lirayı akıtarak gerçekleştirmeye çalışsa da, görüldü ki millet cumhuriyetten, demokrasiden, birlikten ve gelecekten yana tavrını koydu ve Hayır dedi. Artık söz Pazar günü sandık başına gidecek olan, egemenliğin gerçek sahibi millette.Milletimiz, kendisinden egemenliğini almak isteyen, "sizin aklınız yetmez ben her şeye karar vereceğim" diyen, kafama göre asarım keserim, severim diyenlere cevap vermek için, sandık başında olacak. Biliyoruz ki vatandaşlarımız, bu referanduma sadece bir seçim gözüyle bakmıyor.  Çanakkale ruhuyla, 9 Eylül ruhuyla, Kurtuluş savaşı ruhuyla geleceğimizin kurtarılacağı, Tek adama kaderimizin terk edilemeyeceği, milli ve kutsal bir görev olarak  bakıyor. Başından beridir söylediğimiz gibi, bu tercih birileri için saltanatın garanti altına alınması demekken, Vatandaşlarımız için bir memleket meselesi. İşte tam da bunun için, Türkiye Hayır diyecek.
Güven; Kalbi hayır diyenler, sandıkta da hayır diyecek
Referandumun kesinleştiği günden bugüne kadar,memura, işçiye, gençlere, köylülere ve toplumun her kesimine devlet imkanları kullanılarak baskı yapıldığını söyleyen Güven "AKP iktidarı ve cumhurbaşkanı Evet'i anlatamayınca, halkımızın hayır diyeceği kesinleşince işi baskıya, tehdide ve hakarete döktüler. Aba altından sopa göstererek Evet demeyenlerin işsiz kalabileceği, sıkıntı yaşayabilecekleri, devlet imkanlarından faydalanamayacakları gibi imalarda bulunanlar aslında, Halkın gücünden, Hayır'ın gücünden korkanlardır. Kendisini, işini, ailesini düşünen bir çok insanımız kalbinden hayır dese de, bu tehditlerden çekindiği için bunu diliyle söyleyememektedir. Biz biliyoruz ki, bu baskılardan yıldıkları için  dili evet diyen tüm vatandaşlarımız, 16 Nisan'da sandık başında tercihini Hayır olarak kullanacak. Çünkü onlarda yapılan baskılardan, tehditlerden bıkmış, Evet derlerse bu baskıların çok daha fazlasını yaşayacaklarını biliyorlar.
Ateşi, kaosu yaratanlara, daha fazla yetki neden?
Hayır için binlerce sebep olduğunu, Evet'i kimsenin anlatamadığını ve savunamadığını belirten Asuman Ali Güven "Bunca yaşanana, Cumhurbaşkanı ve başbakanın bile Evet'i anlatamadığını görmelerine, meselenin bir memleket meselesi olduğunu fark etmelerine rağmen, halen kararını tam veremeyen vatandaşlarımız varsa, 15 yıldır parlamenter sisteme rağmen yaşanan olaylara, kaoslara, ölümlere ve savaşlara bakmalarını tavsiye ediyorum. AKP iktidarı ne istiyorsa yaptı, ne planlıyorlarsa hayata geçirdiler. Tüm bunlara rağmen ülkemizin durumu ortada. Bunları görüpte, bu kaosu, bu krizleri, bu ateşi yaratanlara daha fazla yetki vermenin ne anlama geldiğini iyi düşünmeliler. Tüm bunlardan kurtulmanın ilk yolu Hayır demektir. Referandum için kararsız kalan vatandaşlarımız, Hayır diyerek çocukları için daha özgür ve yaşanabilir bir Türkiye'nin ilk ve en önemli adımını atacaklarını unutmasınlar. tüm kararsız vatandaşlarımıza sesleniyor ve kararlarını gelecekten, birlikten, huzurdan ve çocuklarından yana vermeye davet ediyorum. Yarın keşke dememek için, vicdan azabı çekmemek için, tüm vatandaşlarımızı Hayır demeye davet ediyorum.

Editör: Haber Merkezi