HABER: AYŞE AKYÜZ


Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmaz ; “7 Haziran seçimleri bir dönüm noktası olacaktır”

CHP Beydağ İlçe başkanlığı seçim bürosu açıldı. Açılışa Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Federasyonu eski Başkanı Atilla Sertel, Bayındır Zeytinova eski Belediye Başkanı Ali Doğu, Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmaz, Eski Ödemiş CHP İlçe Başkanı Hikmet Güriş ve partililer katıldı. Açılışta CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmaz 7 Haziran seçimlerinin bir dönüm noktası olacağını belirtti. Yılmaz ; “CHP’nin projesinin olmadığını idea edenler,2011 seçimlerinde İntibak yasası ve bedeli askerlik yasalarını söylendiğimizde Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: Bu vatanı kim bekleyecek dedi? Ardından 6.ay sonunda bedeli askerlik yasasını çıkardılar.7 Haziran seçimleri bir dönüm noktası olacaktır. CHP herkesin sorunu çözecek projelerle sizin karşınıza çıkmaya hazırız. Vatandaşın ödediği vergilerle adeta seçim yatırımı yapılıyor. Artık gün CHP iktidarının günüdür.”

Serter “Köylü ne ekerse eksin dert biçiyor”

CHP İktidarında, Siyasi iktidar tarafından kapatılan belde belediyelerin yeniden açılarak hizmete sunulacağını belirten Atilla Serter ; “Kapatılan beldeler CHP iktidarında yeniden belediye başkanlarınızla birlikte sizlere hizmet verecekler. Köylü artık ne ekerse onu biçmiyor. Köylü ne ekerse eksin dert biçiyor. Büyük sıkıntı çekiyor. Egenin köylerinde, Anadolu’da köylü feryat içerisinde, bunları açmanın yolunu Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu söylüyor, özel uçaklara yatlara, hava ulaşımına ucuza verdiğiniz mazot neden çiftçiden esirgeniyor? Neden zevki sefa için denize açılan yatlara ucuz verilir? Çiftçinin kaderi Mağdur olmak mıdır? Yat sahipleri değil de çiftçiler desteklense ülke kalkınsa fena mı olur? Kırsaldan kenette göçlerin azalsa kötümü olur?”

Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk “Beydağ Belediyesi tarafından yapılan projeyi sahiplendiler”

Kendisinin bir belediye başkanı olarak siyaset yapmadığını, siyaset yapmayı sevmediğini, söyleyen Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Cumartesi günü bir dizi açılışları yapmak üzere İzmir’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı, 650 proje arasında bulunan bir projenin bağış yoluyla, Beydağ Belediyesi tarafından yapıldığını belirtti. 13 yıldır İktidardan herhangi bir yardım almadıklarını belirten Şentürk kendilerine İzmir Büyük şehir Belediyesinin destek verdiğini söyledi.

Vasfi Şentürk ; “Ben siyaseti ilçe örgütüm yapsın milletvekili adaylarım yapsın istiyorum ama benimde dertli olduğumu bi tarafım var. Beydağ’da 6 yıldır belediye başkanı olarak görev yapıyorum. AKP iktidarı 13 yıldır ilçemize ne yapmıştır? 6 yıldır CHP’li belediye başkanları ve meclis üyeleri Beydağ belediyesi 6 yıldır 26 yıldır yapılamayan işleri yapmıştır. Siyasi iktidar 13 yıldır buradan bir dozerini esirgemiştir geçen hafta burada etik olmayan bizlere danışılmadan benim sorumluluk alanımda bulunan Yukarı Ak Tepe Mahallemize iş makinası gelmiştir. Aslında yapılan bir suçtur. Bizde bir taş taş üstüne koyan herkese teşekkür ederiz. Fakat buradaki durum farklı 4 gün yukarı Aktepe Mahallesinde çalışıp giden iş makinasını mazot olmadığı gerekçesiyle götürüldü. Mademki kalsaydı bizde yardımcı olsaydık mazotu da verseydik diğer köylerdeki ihtiyaçlara çare olsaydı. Siyasi İktidar mazotu bulamayıp ta üç gün çalıştırdığı makinayı geri çekeceğine yoktan var edip mazotu koyar çalışanında karnını doyururduk. Ama bunlarla birlikte Beydağ belediyesini yalnız bırakmayan en büyük destekçimiz İzmir Büyük Şehir Belediyesine teşekkür ederiz. İstinasız her gün kilit parke çalışmalarına devam diyoruz. Her on günde bir sokağımızı bitiriyoruz. Üç adet halı saha bir adet set sahası sözünü de verdi ilkinde yağcılar köyünde vermekteyiz siyasi iktidar burada 6 yıl boyunca hayırsevere aldırdığımız bir arsanın üzerinde bir anaokulu yaptılar. Bu anaokuluna 4 yıl sonra dünün Başbakanı bugünün Cumhurbaşkanı bunu İzmir’de açıyor. Bundan İlçe belediyesinin ilçe kaymakamının haberi yok yapan biziz bitiren biziz 650 tane proje içerisinde biride budur. Ben siyaset yapmayı bilmiyorum ben çevreciyim ben çalışma yaparım benim siyasetle işim olmaz. Siyasi görüşüne bakmaksızın belediye olarak elimizden geleni hep yaptık.”

Editör: Haber Merkezi