BAYINDIR’I ASLA TERKETMEDİM

1955 yılında Bayındır’da dünyaya gelen Başkan Aydilek ilk ve ortaokulu Bayındır’da okuduktan sonra sırasıyla İzmir Atatürk Lisesi ve Ankara Üniversitesi hukuk fakültelerinde eğitimini sürdürdü. Bir süre kaymakamlık ve hâkimlik görevlerinde bulunduğunu ancak istifa ettikten sonra 1984 yılından itibaren serbest avukatlık görevine devam ettiğini belirten başkan Aydilek, “Bayındır’ı asla terketmedim. Kökenim, arkadaşlarım, anılarım Bayındır’da. 5 Ocak 2015 tarihinde MYK kararıyla CHP İlçe başkanlığına getirildim. 2015’teki 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde ilçe başkanı olarak süreci yönettim” dedi.

OLASI BİR SEÇİME KARŞI SANDIK GÖREVLİLERİNİ BELİRLEDİK

Görevi dâhilinde çalışmalarını iki yönde planladığını kaydeden Başkan Aydilek, “Birincisi Büyükşehirin hizmetlerini yönlendirmeye çalışmak. Büyükşehirdeki üst düzey yöneticilerle yoğun bir iletişim içindeyiz. Hizmetlerdeki önceliklerin belirlenmesine rehberlik etmeye çalışıyoruz. İkincisi örgütsel çalışmalarımız sürüyor. Olası bir seçime karşı sandık görevlilerini belirledik. Asil ve yedek üyelerimizi belirledik. Üye kayıtlarımız sürüyor bizi mutlu eden gelişmeler oluyor” dedi.

BELEDİYENİN GÖREV ALANINA GİREN İŞLERİ DE YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Bayındır Belediyesi’nin çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Behzat Aydilek, “Bayındır Belediyesi’nin herhangi bir çalışması yok. Bayındır Belediyesi’nin görev alanına giren işleri de yapmaya çalışıyoruz. Kilitli parke çalışmaları, şebeke çalışmalarını yeniliyoruz, asfalt çalışmaları yapıyoruz. Başkan Tunç Soyer göreve geldiğinden bu yana 150 bin metrekare kilitli parke, 260 bin metrekare asfalt kaplama, 8 bin ton asfalt yaması, 290 bin metre şarampol açma,280 bin metrekare yol tesviyesi yapıldı. İZSU Buruncuk, Yakacık içme suyu şebekesi, 12 mahallede içme suyu şebekesi yapıldı. 8 mahallede daha sondaj yapılacak onların ihalesi devam ediyor. Zeytinova ve Kızılkeçili arasına internet sistemi kurduk. Hasköy’e kanal döşüyoruz” dedi.

120 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

İnşaatı süren Süt İşleme Tesisi’nin kentin kaderi olacağını belirten Başkan Aydilek, “Bayındır’ın kaderini değiştirecek bir Baysan projesi var. Günde 100 ton süt işleyebilecek bir süt entegre tesisi kuracağız. Yaklaşık 120 kişi istihdam edilecek. Haziran ayı gibi faaliyete geçmesi planlanıyor. Başkan Tunç Soyer’in Bayındır’a ‘Başka bir tarım mümkün’ sloganı çerçevesinde özel bir yer ayırdığının farkındayım” dedi.

BAYINDIR’DA İŞLER GÜNÜBİRLİK, HİZMET ÜRETİLMİYOR

Bayındır gelişmişlik açısından 30 ilçenin içinde 27. Sırada olduğunu hatırlatan Aydilek, “Bu çok üzücü. Bayındır’ın makûs talihini çevirmek istiyoruz. Turizm yok, sanayi yok, ticaret yok sadece çiçekçilik ve hayvancılık var. Hayvancılığın geldiği nokta malum. Bayındır göç veriyor çünkü imkânlar yok. Sayın belediye başkanının vaatlerinden çoğu gerçekleşmedi. Belediye Başkanı Uğur Demirezen ile ilişkilerimiz güzel. Ancak herhangi bir hizmet üretilmiyor. Bayındır’da günübirlik işlere yöneliniyor. Geleceğe yönelik herhangi bir adım atılmıyor. Bunlarla Bayındır ileriye gidemez” dedi.

ÜRETMEK İSTİYORUZ

Başkan Uğur Demirezen’in Bayındır Belediyesi’ni 40 milyon borçla devraldığını söyleyen Hüseyin Behzat Aydilek, “Şimdiki borç 90 milyon civarında. Bu parayla ne yapıldı? Biz üretmek istiyoruz. Mevcut belediyeden de genel iktidardan da memnun değiliz. Yakacık, Buruncuk, Elifli, Furunlu gibi üretim merkezlerimiz var. Zeytincilik, hayvancılık her şeyimiz var ama bunları destekleyen olmamış” dedi.

MİLLETVEKİLİ ÇIKMASINI İSTERİZ

Genel seçimin ardından hızla yerel seçime hazırlanacaklarını belirten Aydilek, “Bayındır halkı millet ittifakının adayına teveccüh ederse tüm çalışmaların alt yapısını hazırladık. Bayındır’ın potansiyeli var. İlk hedefimiz genel seçimde başarı elde etmek ve sonrasında yerel seçimlerde başarılı olabilmektir. Havzamızdan bir milletvekili çıkmasını çok isteriz. Bayındır’da güzel işler yapmak istiyoruz bunun için bir ehliyete sahip olmalıyız ve bize bu ehliyeti verecek olan Bayındır halkıdır.”

Editör: Haber Merkezi