Kutlu Doğum Haftası olması münasebetiyle Ödemiş M Tipi kapalı ve açık ceza evinin açık kısmında bulunan 10 mahkûm ve beraberlerinde Cezaevi 2. Müdürü Nuri Atalay, İdare Memuru Türker Gökbel, Cezaevi Öğretmeni Bayram Ural, Psikolog Çağla Sarı, Kurs Öğretmeni Sümeyra Büyükbalcı ve infaz koruma memurlarının nezaretinde Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç’i makamında ziyaret ettiler. Mustafa Bilgiç misafirleri ile tek tek tanıştı ve cezaevi sonrası hayatlarından beklentilerini dinledi.

Bilgiç sözlerine şu şekilde devam etti, “2014 Yılı Kutlu Doğum Haftasının ana teması “Hz. Peygamber (s.a.v) Din ve Samimiyet olarak belirlendi. Din samimiyettir. İçten ve gönülden bağlılıktır. İhlâs ve samimiyet; Çıkar ve şöhret amacı güdülmeden, içten, riyasız, samimi, severek ve bağlanarak, yapılan ibadet ve işlerde gösterişe yer vermemek, ibadet ve itaatte riyadan uzaklaşmak hali, sırf Allah rızasını düşünerek, ona göre hareket etmektir. Kalbin huzuru ihlâstadır. İhlâslı ve samimi kişi, yaptığı işler için Yüce Allah’tan başka şahit arama ihtiyacında değildir. Zihnini, halkın düşünme ve değerlendirme ölçülerine ayarlama derdinden/ağırlığından kurtulmuştur. Öyle bir düşüncesi yoktur. İhlâslı insanlar bencillik, kıskançlık, kin ve haset gibi insanı manen yiyip bitiren hastalıklardan kurtulmuş kişilerdir. Müslümanların işlediği hayırlı işlerin ve amellerin Allah katında kabul görmesi ihlâsa ve samimiyete bağlıdır. İhlâs olmadan yapılacak ameller dünyaları doldursa da hiçbir kıymeti yoktur.”

GÖREVLİLERİMİZ HAFTANIN ÜÇ GÜNÜ CEZAEVİNDE DERS YAPIYORLAR

Zaman zaman cezaevlerine ziyaretler düzenlediklerini belirten Müftü Bilgiç, “Cezaevi programlarımız Diyanet İşleri Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği uygulanmaktadır. Ama bizim görevlilerimiz haftanın üç günü cezaevinde ders yapıyorlar, hemen hemen hepiniz bu derslere katılmışınızdır. Cezaevi vaizlerimiz de geldi, üç aylık kursa gittiler onlar geldiklerinde daha verimli çalışmalar yapacağız. Kutlu Doğum haftasında sizlere de ziyaretlerimiz olacak ama bizim amacımız ziyaretlerin sadece bu hafta ile sınırlı kalmaması yönündedir. Hükümlüler ile yıl boyu ile birçok şeyleri paylaşmak istiyoruz. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile de şartlı salıverilen mahkûmlara iş bulma konusunda ortak çalışmalar yürütüyoruz. Sizlere yapmış olduğunuz nazik ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İLAHİYATÇILAR İLE DE İLETİŞİM İÇERİSİNDEYİZ

Cezaevi 2. Müdürü Nuri Atalay, “Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle sizlere ziyarette bulunduk. Bu ziyaret isteği mahkûmlardan geldi. Bizlerde Cezaevlerinde öncelikle hükümlü-tutuklu davranışlarını anlamaya, açıklamaya, nedenlerini ortaya koymaya ve değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu sayede, hükümlü-tutuklunun kişilik yapısını geliştirmesine ve onların yeniden eğitilerek topluma kazandırılmalarına yardım ederek, çevreleriyle dengeli ve sağlıklı bir uyum sağlamalarını amaçlıyoruz. Müftülüğün görevlendirdiği ilahiyatçılar ile de iletişim içerisindeyiz. Gayemiz hükümlü kardeşlerimizi topluma sağlıklı olarak geri kazandırmak” dedi.

Cezaevi 2. Müdürü Nuri Atalay Kutlu Doğum Haftası anısına Mustafa Bilgiç’e bir buket gül takdim etti.

Editör: Haber Merkezi