HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Davada sanık olarak Serkan Türkmen ve Şükriye Türkmen’in tutuklu bulundukları cezaevinden Sek-Bis sistemiyle bağlandığı duruşmada tek tanık dinlendi.

Davada dinlenen tek tanık olan Türkmen ailesinin alt komşusu Kemal Çeneli, mahkemede verdiği ifadede, “Komşularım olan Serkan ve eşi Şükriye ile devamlı görüşürdük. Bu davada benim esas söylemek istediğim konulardan biri bu cinayetin para için işlendiğini düşünüyorum. Bilindiği üzere cinayet öncesinde,  benim oğlumun 4 parmağı çalıştığı bir işyerinde koptu ve parmaklarının  kopması nedeniyle açtığımız tazminat davasında toplamda evimizde 125 bin lira bulunuyordu. Bu paradan 5 bin lirasını harcadık. Geriye toplamda 120 bin lira paramız evimizdeydi. Bu paranın olduğunu ve paranın yerini de Şükriye ve Serkan Türkmen biliyorlardı. Ve daha sonra evimizden para bir anda kaybolunca bizde hemen üst komşumuz olan Serkan  ve Şükriye Türkmen çiftinden  şüphelendik. Ve hırsızlık olayının gelişmelerinde ise Serkan bana sık sık  “Hırsızlık olayı ile ilgili gelişme var mı? Şeklinde sorarak devamlı olarak şüpheli ve tedirgin davranışlarda bulunuyordu. Bu konu beni onların bu işi yaptığı konusunda şüphelerimi daha da arttırdı. Serkan’ın ayrıca kendisinin tutuklanma korkusuyla bir takım baskıları oldu. Cinayetle ilgili kızım Sinem daha önce ifade verirken bu sandık konusu hiç geçmemişti.  Daha sonra kızım bana Şükriye ve Serkan’ın evlerinden sandık gibi bir şey indirdiklerini gördüğünü söyledi. Kızımın bu konuyu daha önce niye anlatmadığı konusunda hiçbir fikrim yok” dedi.

Tanık Çeneli, “O gün apartmanımızda kokular vardı”

Ödemiş’te kamuoyunun yakından takip ettiği “Ceylin” davasında tek tanık olarak dinlenen Kemal Çeneli “Cinayet sonrasının olduğu Cumartesi ve özellikle Pazar günü  apartmanımıza geldiğimizde acayip  kokular vardı. Bu konuların olması da bizleri bir hayli tedirgin etmişti. Ayrıca cinayet olayının olduğunu televizyonlardan da öğrendik” dedi.

Önümüzdeki Celse de Kararın Çıkacağını Düşünüyoruz

Müşteki avukatlarından Mehmet Kaymak, daha önceki celselerde  olduğu gibi bu işi karı-kocanın  birlikte işlediği konusunda  görüşlerinin aynı olduğunu dile  getirdi. Avukat Kaymak mahkeme  bitimi sonrasında gazetecilere  yaptığı açıklamada “Savcı mütalaasını sundu. Daha önceki celsede açıkladığımız bir tanığın daha önce açıklamadığı bazı bilgilere sahip olduğunu söylemiştik. O açıklığa kavuştu. Mütalaada Şükriye, Serkan Türkmen’in birlikte bu suçu işledikleri tasarlayarak canavar bir hisle kendini savunamayacak bir kişiye bu fiili işledikleri yönünde mütalaa çıktı. Sonuç ağırlaştırılmış müebbet. Raziye Özkan’ın da suç unsurlarını gizleme konusunda savcılık cezalandırılması yönünde mütalaa verdi. Bu da 6 ayla, 5 yıl arasında bir cezayı kapsamaktadır. Önümüzdeki celse büyük ihtimal daha önceden bahsetmiş olduğumuz tanığın dinlenilmesi hususunda mahkeme heyeti bir karar verdi. Önümüzdeki celse o tanık dinlendikten sonra büyük ihtimal karar çıkacak diye düşünüyoruz.  Mahkeme başkanı duruşma sonunda  tek tanık olarak dinlenen Kemal Çeneli’nin de bir takım ifadeleri  konumunda kızı Sinem Çeneli’nin bir sonraki  duruşma  tarihi olan  21 Aralık 2018 günü saat 10.00’da hazır  olarak çağrılmasına karar verdi” dedi.

Editör: Haber Merkezi