Ceylin Atik'in kaybolduktan 3 gün sonra komşusunun evinde cesedinin bulunmasıyla ilgili açılan davada, tutuklu sanıklar Serkan Türkmen ve eşi Şükriye Türkmen’in yargılanmalarına ilgili davada karar verildi.

Ödemiş’te kaybolduktan 3 gün sonra komşusunun evlerinde cansız cesedi bulunan 10 Yaşındaki Ceylin Atik olayında görülen 16. Duruşmasında davanın görüldüğü Ödemiş Ağır Ceza mahkemesine gelen tutuklu sanıklar Şükriye Türkmen ve Serkan Türkmen, Ceylin Atik’in öldürülmesi olayıyla ilgili olarak mahkemede son ifadelerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti Tutuklu Sanıklardan Şükriye Türkmen ağırlaştırılmış Müebbet cezası ile cezalandırırken, diğer tutuklu sanık Serkan Türkmen ve Tutuksuz Sanık Raziye Ö.’nün beraatine karar verdi.

Tutuklu Bulunduğu Cezaevinden davanın görüldüğü Ödemiş ağır Ceza mahkemesine getirilen Tutuklu sanıklardan Şükriye Türkmen, “tutuklu bulunduğum cezaevinden size yazdığım dilekçeyi aynen katılıyorum. Ben daha önce iki kızımı kaybettim ve bunun nedeni olarak kocam beni suçluyordu. Onun için kocamı da bu suça ortak ettim ancak eşimin bu olayla ilgisi yok. Ben Tutuklu bulunduğum 1,5 sene içerisinde oğlumu görmüyorum. Olayın yaşandığı gün dedeyle görüşmek üzere parka gittim olanları anlatmak istedim ancak yapamadım. Birkaç kez de Polisin kapısından döndüm. Ceylin’in dedesine mesajı ben attım ancak şu an ne yazdığımı hatırlamıyorum. Bu olayı neden ve ne için yaptığımı açıklayamıyorum. Amacım fidye falan istemek değildi” dedi.

Daha sonra mahkeme başkanı olayı detaylı olarak anlatmasını isterken, Tutuklu sanık Şükriye Türkmen, “Psikoloğun verdiği ilaçlarla ayakta duruyorum. Cezam neyse ben çekmeye razıyım. Eşimin ve annemin bu olayla bir ilgisi yok” dedi.

Tutuklu Sanık Serkan Türkmen, “Beraatımı İstiyorum”

Öte Yandan Mahkeme heyeti tarafından son sözleri sorulan tutuklu sanıklardan Serkan Türkmen, “Olayla benim bir ilgim yok. Ben suçsuzum ben yapmadım” diyerek beraatini isterken, Tutuksuz sanıklardan Raziye Ö’nün Avukatı da müvekkilinin suçsuz olduğunu söyleyerek beraatini istedi.

Dede Mustafa Atik, “Bizimle Dalga Geçiyorlar”

Dede Mustafa Atik, “Şükriye Türkmen’in mahkemeye sunduğu dilekçedeki sözlerini kabul etmiyorum. Türk Adaletine güveniyoruz” dedi.  

Baba Murat Atik, “Serkan Türkmen’in de bu işin içinde olduğunu düşünüyorum”

Ceylin’in Babası Murat Atik ise “Asıl suçlunun Serkan Türkmen Olduğunu düşünüyorum. Neden eşini götürüpte Tedavi ettirmemiş. Her ikisinin de hakettiği cezayı almasını istiyorum” dedi.

Babaanne Rukiye Atik de salonda mahkeme heyetine “torunumun katilleri için idam istiyorum” dedi.

Daha sonra Mahkeme Heyeti Cinayeti karara bağlamak için ara verdi. Aranın bitiminde davanın kararı açıklandı.

Verilen aradan sonra cinayet zanlısı Şükriye Türkmen’i indirim olmaksızın  “çocuğa veya beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını oy birliğiyle karar veren mahkeme heyeti, Sanık Şükriye Türkmen’in eşi Serkan Türkmen ile üvey annesi tutuksuz sanık Raziye Ö.’nün tahliyesine karar verdi.

Editör: Haber Merkezi