Küçük Menderes Havzası Çevre ve Altyapı Hizmetleri Birliği, 2012 Haziran ayı olağan meclis toplantısı Ödemiş Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Toplantı saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ödemiş Belediyesi ve Birlik Başkanı Bekir Keskin’in açılış konuşmasının ardından 2011 yılı faaliyet raporu okundu, 2011yılı birlik gelir ve gider kesin hesap cetvelleri görüşüldü ve meclis üyeleri tarafından onaylandı.
Toplantıda kâtipliği Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel yaptı. Birlik encümeni yapılan gizli seçim oy ile belirlendi. Oluşturulan meclis bütçe komisyonuna belediye meclis üyesi Kadir Coşar, Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı ve Zeytinlik Belediye Başkanı Mustafa Zeybek seçildi. Toplantıda çöp deponi tesisi projesi hakkında bilgiler verildi. Birlik ve Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Çöp deponi tesisi projesinde mart ayında ihaleye çıktık. Şu anda alan yüklenici firma tarafından çalışmaları yapılmakta. Mali idare düzenlemeye bağlı olan beldelerin kapanmasından ürktüğüm içinde bir an evvel tesisisin yapılmasını istiyorum. Planlamalarımız yolunda giderse çöp deponi alanının lot 1 kısmı 2013’de hazır olacak. Kuşadası’nda bir benzeri yapılan bu projenin maliyeti bizimkinden 3 kat fazla. Bizim projemizde biyogaz santrali önünde çöp ayrıştırma tesisi olacak. Orada ayrıştırılan çöpler biyogaz tesisinde işlem görüldükten sonra balyalaştırılıp lot 1’e alınacak. Küçük Menderes Havzası Çevre ve Altyapı Hizmetleri Birliği’nde belde belediye başkanları ile birlikte çalıştık, yine onlarla devam etmek isteriz” dedi
Editör: Haber Merkezi