Ödemiş Kent Konseyi Çevre Şehircilik Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Dumanlı başkanlığında toplanan çalışma grubu, 17 Nisan 2012 Salı günü yaptığı toplantıda çeşitli konularda tespit ve önerilerde bulundu. Bu tespit ve önerilerin Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kuruluna sunulmasına karar verildi.
Çevre ve Şehircilik Çalışma Grubu şu tespit ve önerilerde bulundu:
“İlk Kurşun Tepesi’nden kum, toprak alınmaktadır. Önemli bir tarihi geçmişe sahip olan bu tepenin koruması için çalışmalar yapılmalı, tepeden kum ve toprak alımı Kaymakamlık tarafından acil olarak engellenmelidir.
OTOGAR KÜÇÜK
Ödemiş’in il olma düşüncesi gündemde dururken, yeni belirlenen otogar alanı ileriye dönük olarak düşünüldüğünde oldukça küçüktür. İleriki yıllar da belirlenen bu alan yetersiz gelecek ve belki yeni bir garaj daha yapma ihtiyacı doğacaktır. Bunun önüne geçmek için yapılacak yer ve planının ileriki yıllarda da ihtiyaca cevap verebilir nitelikte olması için yeniden gözden geçirilerek çalışma yapılmalıdır.
GIDA DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILMALI
Yaz mevsiminin gelmesi nedeniyle açıkta ve yıkanmadan satılan gıdaların satışı artmaktadır ve bu halk sağlığı için tehdit oluşturmaktadır. Bu konuda denetimler sıkılaştırılmalı sağlığa aykırı satış yapanlar engellenmelidir.
SARACOĞLU’NUN ZEMİNİ YENİLENSİN
Saraçoğlu Stadyumu zeminine serilen plastik çim örtüsünün kalitesiz olduğu, alerjik ve kanserojen madde içerdiği, sıcak havalarda rahatsız edici bir koku yaydığı herkesçe bilinmektedir. Bu konuda uzmanların çeşitli kaynaklarda uyarıları ve önerileri bulunmaktadır. Sağlık için Spor yaparken bir taraftan da halkımızın sağlığı tehlikeye sokulmaktadır. Saraçoğlu Stadyumu’ndaki plastik halının ya insan sağlığını tehdit etmeyen kaliteli bir halı ile değiştirilmesi ya da sahanın yeniden çimlendirilmesi gerekmektedir.
BASKETBOL SAHASI YAPILSIN
Çamlık Parkı’nda yapılan değişiklikler takdirle karşılanmaktadır. Ancak, iptal edilen park içindeki basket sahası gençler tarafından aktif olarak kullanılmaktaydı. Bu konuda gençlerin mağdur edilmemesi için uygun görüldüğü takdirde stadyum içinde uygun bir yere ya da yakın çevrede benzer nitelikte bir basket sahası yapılmalıdır.
ÇÖP KONTEYNIRLARI YERALTINA ALINSIN
Ödemiş Belediyesi’nin uygulamaya başlattığı yeraltı çöp konteynırları ülkemizin birçok yerine örnek teşkil etmiştir. Halkın belediyeye müracaat ettiği yerlerde çöp konteynırlarının yer altına alınması için çalışma yapılmalıdır.
Büyük marketlerin açılmadan önce otopark yeri sorununu çözmeden ruhsat verilmemelidir.
Parklara mümkün olduğu kadar taş döşenmemeli çim alanlar genişletilmedir. Yeni yapılan yollar Arnavut taşından veya yağmuru hemen altına geçiren sünger taşlardan yapılmalı asfalt kullanılmamalıdır. Çevrede yeni barajların açılmasıyla Ödemiş’te nem oranı çok yükselecek bu gibi önlemler alınmazsa asfalt yollar çekilmez hale gelecektir. Doğal dengenin korunması açısından da bu gibi tedbirler hayati önem taşımaktadır.
Bit Pazarında yapılan düzenlemelerde yer döşemeleri karo taşlarla yapılmaktadır. Çok kısa sürede bu taşlar yerinden oynamakta, yağmurda veya ıslatıldıktan sonra üzerine basıldığında birçok yerde örneği görüldüğü gibi su fışkırtmaktadır. Bu taşların kullanıldığı yerlerde imalatın kalitesi daha dikkatli kontrol edilmeli, bu tür kaplamaların yerine daha geçirgen olan kilit taş kullanılmasına özen gösterilmelidir.
Editör: Haber Merkezi