. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hâsıl olmuştur.

Yerel Güç Gazetesi Tire Temsilcisi Dilek K. AYVALI tarafından 08.02.2017 tarihinde yapılan “Firari Tire’de yakalanan Binbaşı Kılıç’ın savunması” başlıklı haber (http://www.yerelguc.com/gundem/tirede-yakalanan-binbasi-kilicin-savunmasi-h13668.html) içeriği itibariyle gerçeği yansıtmamaktadır.

Tapu kayıtları incelendiğinde habere konu Kurmay Binbaşı Recep Kılıç'ın yakalandığı evin Yargıtay Üyesi Çetin Şen’e değil, D. Ş.’ye ait olan ve Çay Sokak'ta bulunan evde bulunduğu rahatlıkla görülecektir. Haberin içeriğinde “Kurmay Binbaşı Recep Kılıç Yargıtay 23. Ceza Daire üyesi Çetin ŞEN'in Tire'nin Gökçen Mahallesi'ndeki evinde yakalandığı...” dile getirilerek gerçeğe aykırı bilgi verilmekte ve kamuoyuna yanlış bir biçimde sunulmaktadır.

Kendisi 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan Darbe Girişimini lanetle kınarken haberde geçen şahıslardan ve olaylardan haberi dahi yoktur. Haberin bu şekilde yansıtılması kamuoyunda yanlış kanıların oluşmasına yol açmaktadır. Yargıtay eski Üyesi olması hasebiyle kamuoyunda şaşkınlığı arttırmak ve dikkatleri çekmek amacıyla bu şekilde verilen haber, Çetin Şen’in kişilik haklarını da ihlal niteliği taşımaktadır.

Ayrıca yine "FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında aranırken, aynı soruşturmada tutuklanan Yargıtay 23. Ceza Daire üyesi Çetin Şen'in..." şeklindeki ifade yanlıştır. Çünkü Müvekkil Çetin Şen ile haberde geçen şahıs aynı soruşturmada olmadığı gibi Yargıtay eski Üyesi Çetin ŞEN'e isnat edilen suçlama, haber metninde belirtildiği üzere Kurmay Binbaşı Recep Kılıç'a yüklenen suçla, yani Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya teşebbüs etmek suçuyla aynı değildir.

Tüm bu gerekçelerle bu tekzip yazısının, haberin ilk halindekiyle aynı formatta ve 3 gün süreyle Yerel Güç Gazetesi'nin internet sitesinde (http://www.yerelguc.com/)yayımlanmasını vekâleten talep ediyoruz.

Çetin ŞEN vekili

Av. Süeda Esma ŞEN

Editör: Haber Merkezi