HABER: GAMZE ONAN
Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği ve Ödemiş’te kuruma bağlı öğretmenler, eğitim gören öğrenciler ve velilerin katkılarıyla Suriye Cerablus’a giyim ve kırtasiye malzemelerinden oluşan yardım tırı gönderildi.
Suriye’de savaş nedeniyle eğitim – öğretimini sürdürmeye çalışan Cerablus’taki öğrencilerin okudukları okulların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Ödemiş’te de gönüllülük esasına dayalı giyim ve kırtasiye malzemesi yardımı kampanyası başlatıldı.
Ödemiş İlkkurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Şube Müdürleri Erdal Yalçın ve Yakup Çakır, okul müdürleri ve öğrenciler katıldılar.

Yardım kampanyasında ilçemiz eğitim kurumları olarak topladığımız okul ve kırtasiye malzemeleri düzenlenen törenle yola çıkmıştır diyen Ödemiş ilçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, “Özellikle öğrenciler arasında yardımlaşma ve dayanışma duygularının gelişmesi, eğitimin herkes için önemli ve gerekli olduğu bilincine varması amacıyla bu yardım kampanyası bizim için büyük önem taşımaktadır. Yardım kampanyasında ilçemiz eğitim kurumları olarak topladığımız okul ve kırtasiye malzemeleri düzenlenen törenle yola çıkmıştır. Biz asil Türk Milleti olarak yardımseverliği, mazlumun yanında olmayı kendimize borç biliriz. Eğitim – Öğretim camiasına düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Orada, okumak isteyen ailesini kaybetmiş ya da savaş içerisinde mücadele eden çocuklarımıza yardım eli uzatmak istedik. Eğitimci olmak ve her şeyden önce insan olmak bunu gerektirir. Herkes küçük de olsa yardımda bulunmak istemiş ve bir tır dolusu giyim ve kırtasiyeden oluşan yardım malzemesi ilçemizden Suriye’de Cerablus’taki öğrencilere gönderilmek üzere yola çıkmıştır. Bu bağlamda emeği geçen, destek olan ve bu konuda hassasiyet gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi