Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, YEREL YÖNETİMLER DERGİSİ tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “Yılın Yerel Yöneticileri Belirleniyor” anket çalışması kapsamında sosyal yaşamı destekleme kategorisinde Yılın Yerel Yöneticisi seçilmişti.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, sahnede yaptığı açıklamada; “İzmir’in en uzak ilçesi Kiraz’dan selamlar getirdim. Çok güzel bir organizasyon. Ev sahipliklerinden ötürü hem Hacılar Belediyemize hem Kayseri Büyükşehir Belediyemize hem de Anadolu Yerel Yönetimler Dergimize teşekkür ediyorum. Ve bu projeyi bizler için hazırlayan, aslında işleri üstlenen birim amirlerimizden en alt kademeye kadar, vatandaşımıza temas eden tüm personelimize teşekkür ediyorum. Onlar, biz belediye başkanlarımızın yüz akı. Bu ödülü tüm personelim ve Kiraz halkı adına alıyorum” demişti.

Kiraz’ın en genç ve ilk kadın belediye başkanı unvanına sahip olan Saliha Özçınar, ödül töreni sonrası yaptığı açıklamada, “Öncelikle, Kayseri’de böyle büyük ve güzel bir organizasyon gerçekleştiren ve bu anlamda bizleri onurlandıran Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi’ne de teşekkür etmek istiyorum. Sizin fazlanız onların eksiği diyerek dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için 2. El mağazamızı hizmete sunduk. Projemize olan ilgi her geçen gün arttı. Hayırseverimizin de destekleriyle yeni eşyalarımızı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu konuda arkadaşlarımız oldukça özverili bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Bunun yanında yaşlı ve engelli vatandaşlarımız bakımı ve ev temizliği konusunda hayata geçirdiğimiz projemizde devam ediyor. Belli periyotlarla yaşlı ve engellilerimizi ziyaret ederek moral vermeye çalışıyoruz. İmkânlarımız dâhilinde başlattığımız bir değir çalışma da engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye yardımı. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde bu alandaki çalışmalarımız artarak devam edecek. İnsana değen ve insani değerleri ön planda tutulduğu bu projemizle böyle bir ödül almak benim için çok anlamlı ve gurur verici. Tabi ki ödülleri biz alıyoruz. İşin emeği başkalarında oluyor. Bunu her zaman söylerim. Bir çiçeği görüyoruz ama diken eli görmüyoruz. Ben bütün personelime teşekkür etmek istiyorum ve bu destekte devamlılığı sağlayan tüm Kiraz halkına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuşarak öncelikle hemşerilerine teşekkürde bulunmuştu.

 

TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK

 

Çemberli Efe’nin hayata geçirdiği, “Sizin fazlanız, onların eksiği” projesi tüm ülkede beğenilerek örnek model haline geldi. Ülke çapında birçok belediye farklı isimlerle aynı projeyi ufak değişikliklerle veya zaten başarılı olmuş orijinal haliyle uyguluyorlar. Uygulamayı gerçekleştiren belediyeler arasında büyükşehir belediyeleri dahi bulunmakta.

 

İlk olarak havzada Ödemiş ve Beydağ belediyeleri uygulamalayı hayata geçirirken, hemen ardından Karşıyaka ve Buca Belediyeleri’de projeyi benimseyerek hizmet bölgelerindeki vatandaşlara yardım neferi oldular.

 

Projenin başarısı il sınırlarını da aşarak Bursa Nilüfer Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Kadıköy Belediyesi’nde de uygulanmaya başlandı.Bahsi geçen belediyelerin bundan önce de farklı sosyal-yardımlaşma uygulamaları olsa da, son uygulamaların ilham ateşini yüzlerce kilometre uzaktaki 44 bin nüfuslu bir ilçeden aldıkları apaçık ortada.

Editör: Haber Merkezi