Önceki gün bir internet haber sitesinde yayınlanan haberde, vatandaşlardan gelen bilgilere göre, torpil yoluyla istisnai atama ve işe almaların sadece KPSS ihlali ile yapılmadığına vurgu yapılarak, Belediyelerdeki uygulamaların ise her ne kadar yasalara uygun olsa da akraba ve siyasi yakınların  kayırılması, plansız  ve liyakatsiz işe almalar ile belediye bütçelerinin zarara uğratıldığı ve vatandaşlar arasında eşitsizliğe yol açtığı ifade edildi. Tire Belediyesinde  başkan  Tayfur Çiçek döneminde gerçekleştirilen akraba, yakın dost  ve siyasi ilişkilere dayanan birçok görevlendirmenin  buna örnek teşkil ettiği dile getirildi.
Liste aslında daha uzun
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Tire Belediyesi’nde görevini yapan ve alanında uzman olarak çalışan kişilerin siyasi görüşünün ne olduğuna bakmadıklarını sadece Tire için görevlerini yeterli donanıma sahip kişiler olarak yapmalarının önemine değindi.  Çeltikcoğlu, “Tiremizin insanlarının belediyemizde aldıkları eğitim kapsamında çalışmalarına siyasi görüşleri her ne olursa olsun hiçbir zaman sözümüz olmadı. Donanımı olmadan, eğitimi olmadan sırf akrabası belediye ile ilişkili olduğu için ya da Tayfur Bey’in akrabası oldukları için işe alınanlar var. Örneğin matematikçi kadrosunun Tire Belediyesinde ne işe yaradığını sorgulamak gerekir. Haberdeki liste aslında daha uzun. Listeye girmeyen, bizim de bildiğimiz daha pek çok isim var. Örneğin eski meclis üyelerinin çocuklarının belediyede çalıştıklarını biliyoruz” dedi.
Konunun takipçisi olacağız
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in ilçeye yapılması istenen yatırımlar ile ilgili olarak büyükşehir belediyesine bağlı olduklarını ve gelirlerinin büyükşehire aktarılması nedeni ile çalışma yapamadığını söylediğini hatırlatan Çeltikcoğlu, “Yatırım ve hizmet için kaynak bulamayan, her fırsatta, ‘Gelirlerimiz Büyükşehir’e gidiyor, belediyemize çok borç kaldı’ diyen Sayın Çiçek’in, yakınlarını işe almada asla engel, kanun ve hukuk dinlemediğini gördük. Tire Belediyesi Çiçek Holding gibi. Bu Tire için acı bir tablo. Ak Parti Tire İlçe Başkanlığı ve Tire Belediyesi Ak Parti Meclis Grubu olarak konunun takipçisi olacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi