HABER: Gamze ONAN

Ödemiş’te kurulan Küçük Menderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu(HAVZAPLAT), Ödemiş Bozdağlarda açılması düşünülen altın madenine karşı çevrecileri ayağa kaldırırken, Belediye Başkanı Mahmut Badem, bu kezde çocuk şenliği kartını kullanıyor. 

2 Eylül Çarşamba günü saat 14:00 de Mursallı Mahallesinde yapılacak olan ÇED toplantısına engellemek amacıyla, Başkan Badem, toplantının yapılacağı alanda çocuk şenlikleri törenleri yaparak adeta toplantının yapılmasına ambargo koydu.

Bundan öncede, Dolaylar Mahallesinde yapılacak olan  vatandaşı bilgilendirme ÇED toplantısına engel olmak için önce köyün meydanında kilit taşı döşemesi yapıldığı için toplantı yapılamadı. Daha sonrada, Mahalleyi pireler bastı gerekçesiyle ilaçlama yapıldı ve Havza Plat üyelerinin de tepkileriyle ÇED toplantısı yapılamamıştı.Yarın yapılacak olan ÇED toplantısında çocuk şenlikleri nedeniyle aynı akıbete uğraması beklenmektedir.Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Geleceğimize sahip çıkmak adına topraklarımıza yapılması düşünülen altın madenine karşı tavrımız aynen devam etmektedir. Bu konuda da Mursallı’da geleceğimizin mimarları olacak olan çocuklarımız için şenlik düzenledik. Bu şenlikte çocuklarımız hem eğlenecekler hem de kendi gelecekleri için önemli mesajlar verecektir.” 

Editör: Haber Merkezi