HABER: YÜKSEL BALCI


Bugün saat 14.00’de Ödemiş’in Mursallı Mahallesi’nde yapılacak olan,  ÇED toplantısının İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 1 Eylül 2015 tarihindeki resmi sitesinde toplantının 26 Kasım’da yapılacağı belirtildi.

Belediye Çocuk Şenliği için Köy Meydanı ayırmıştı

www.yerelguc.com/gundem/cede-cocuk-senligi-engeli-h10108.html

Ödemiş Belediye Başkanı Ak Partili Mahmut Badem, ÇED Toplantılarının yapılmaması konusunda çevrecilerin oluşturduğu HAVZA-PLAT üyelerine her zaman destek verdi. Dolaylar Mahallesi’nde 28 Nisan da yapılan 2. ÇED Toplantısına, Başkan Badem meydanda kilit taşı çalışmasıyla, 7 Temmuz 2015 tarihinde de mahallede pire mücadelesiyle çevrecilere destek vermişti.

Başkan Mahmut Badem bu kez de, Çocuk Şenliği kartını oynayarak, toplantının yapılacağı meydanda Çocuk Şenliği etkinliğini başlattı. Çevreciler 2 Eylül’de Mursallı da yapılacak olan, ÇED toplantısı için her türlü hazırlığını yaptı. Milletvekilleri çağırıldı.

Ancak, Çevre İl Müdürlüğü’nün 26 Kasım’a toplantıyı ertelemesi, çevrecilerin davalarında bir değişiklik yapmadı. Yine mahalleye gidecek olan çevreciler, mahallede yapılacak olan çocuk şenliklerini mahalle halkıyla birlikte izleyecekler ve “ Davamızın yanındayız“ mesajını verecekleri öğrenildi.

İzmir Çevre İl Müdürlüğü’nün internet sitesine yüklenen açıklaması şöyle; “İzmir ili Ödemiş ilçesi sınırları içerisinde Abdullah Şentürk tarafından yapılması planlanan IV. GRUP KOMPLEKS MADEN (ALTIN-GÜMÜŞ) OCAĞI projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 26 Kasım 2015 Perşembe günü Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”

Editör: Haber Merkezi