-Türk atçılığının Kırkpınarı Çaylı, yarış severleri bekliyor


Ödemiş’e bağlı Çaylı Mahallesinde her yıl düzenlenen ata sporlarından Rahvan At Yarışları bu sene 29. kez düzenlenerek, yarış severlere ev sahipliği yapacak.

Çaylı Mahallesi koşu yolunda düzenlenecek Rahvan At Yarışları bu sene bayramdan sonraki Pazar günü olan 11-12 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Ödemiş Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun katkıları ile yapılacak rahvan at yarışlarında iddialı atlarda koşacak.

Kulüp Başkanı Fethi Ekşi açıklamasında, “Cumartesi günü Çaylı Cumhuriyet Meydanında konser ve etkinlikler düzenlenecek. Pazar günü de Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yüzlerce rahvan atlar yarışa katılarak at yarışları festivaline renk katacaklar. Tüm halkımızı Kurban Bayramından sonra yapılacak olan Geleneksel Rahvan At Yarışları Festivaline bekliyoruz. Türkiye’nin ünlü atları Çaylı koşu yolunda dereceye girmek için mücadele edecekler” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'de açıklamasında, "Seçimlerden önce Büyükşehir yasası ile birlikte, Ödemiş'te yapılan etkinliklerin kaldığı yerden devam edeceği müjdesini verdim. Belediyemizin kısıtlı imkânlarına karşın, Biz Ödemiş'te yıllardır süregelen geleneksel kutlama, yarış ve güreşleri kaldığı yerden devam ettirme sözünü verdik. Bu sözlerimizi de tutuyoruz" dedi.

 

  

NAZİF HARUPÇU

 

 

Editör: Haber Merkezi