ÇATAK Projesi kapsamında çalışmaların sürdüğü Tire ilçesindeki bazı arazilerde incelemelerde bulunan Güldal, geçen yıl yaklaşık 26 bin dekar arazi için 2,5 milyon lira destekleme ödemesi yapıldığını, bu yıl da çalışmaların genişletildiğini belirtti.

Geçen yıl 12 ilçeden 343 üreticinin talepleri üzerine 26 bin dekar için destekleme ödemesi yapıldığını aktaran Güldal, "Bu alanların bazılarında hiç tarım yapılamıyordu. Bazılarında ise gerekli önlemler alınamadığı için verim ve kalite kayıpları oluşuyordu. ÇATAK Projesi kapsamında yapılan uygulamalar ve verilen desteklemeler neticesinde milli ekonomiye önemli katkılar yapılmış oldu. Toprak ve su kalitesinin iyileştirilmesi, arazilerin düzenlenmesi, erozyonun önlenmesi ve doğal kaynakların korunmasına yönelik çalışmaları kapsayan projeden üreticilerimizin faydalanmasını istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Uygun tekniklerle tarım yapılmadığı için vasfını yitirmiş tarım alanları olduğunu vurgulayan Güldal, bu tip düşük vasıflı arazilere sahip olan üreticinin mutlaka kendileriyle temasa geçmesi gerektiğini vurguladı, bu sayede bakanlığın sunduğu desteklemeden faydalanarak arazisini ıslah edebileceğini kaydetti.

Böylelikle hem üreticinin hem de ülkenin kazanacağını ifade eden Güldal, ÇATAK Projesi ile arazilerin veriminin artarak yeniden tarıma kazandırıldığını da belirtti.

Projenin bu yıl için Buca, Beydağ, Dikili, Foça, Menemen, Seferihisar, Tire, Torbalı, Urla ve Selçuk ilçelerinde uygulanacağını aktaran Güldal, faydalanmak isteyen çiftçilerin 1 Şubat-1 Eylül tarihlerinde arazilerinin bağlı bulunduğu ilçe müdürlüklerine başvurması gerektiğini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi