Haber. Gülçin Önlem

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ju jitsu kursu kursiyer öğrencileri, Çankırı da 600 sporcunun  katıldığı Türkiye şampiyonası yarışmasında Ödemiş’e 14 madalyayla döndüler.

13-16 Ağustosta  Türkiye Ju jitsu ve Brezilya Ju jitsu Federasyonu tarafından  Çankırı Karatekin Üniversitesi spor salonunda yapılan  Ju jitsu Türkiye şampiyonasında, Ödemişli 12 sporcu, 5 birincilik, 4 ikincilik, 5 üçüncülük olmak üzere  14 madalya ile Ödemişin adını duyurmasını bildiler.

Antrenörleri M. Doğan Turhan yönetiminde başarılara imza atan gençler, Ödemişe madalya almanın sevinciyle döndüler.

Yarışmalarda derece alan sporcular şöyle:

Ümitler Newaza sistemde Bayanlarda 48 kg Evin Kaya 1.52 Kg Ayşen Becer 1. -57 Kg Nurten Becer 2. +70 Kg Tuğçe Turhan 2. olurken erkeklerde  -60 Kg İsmet Yazgören 1. oldu.

Ümitler Fight sistemde Bayanlarda -48 Evin Kaya 2. -52 kg Ayşen Becer 3. -57 Kg Nurten Becer 2. olurken erkeklerde ise -66 Kg Mehmet Han Sarı 1. oldu.

Gençler Newaza sistemde bayanlarda - 56Kg Hande Baydı 3. erkeklerde ise -76 Kg Devrim Can Tekin 3. oldu.                                                   
Gençler  Fight sistemde -76 Kg Devrim Can Tekin 3. oldu.                                                

Combat   Fight sistemde Bayanlarda  -56 Kg Hande Baydı 1. Erkeklerde -82 Güven Erol 3. -92 Kg Yüksel Erçelik ise 2. oldular.

Antrenör M. Doğan Turhan, “ Sporcularımız yarışmada büyük bir başarı göstererek 12 kişi olmalarına rağmen, sayılarından iki fazla madalya alarak bizi sevindirdiler. Eğer maddi yönden sporcularımıza destek verilrse, bu madalyalardan daha fazlasını Ödemiş’e getireceğimize inanıyorum, şimdiden 24-27 Eylül de Bosna Hersek te yapılacak olan Balkan şampiyonası  yarışmalarında da başarılarla döneceğimize güveniyorum, yeter ki bize destek verilsin”. 

Editör: Haber Merkezi