Esnaflar, kendini bilmez kişilerin bankları, park lambalarını talan etttiğini söylediler

Ödemiş'in Çamlık parkında bulunan esnaflar Çamlığın durumundan şikayetçi. Şikayete konu olan yanmayan ışıklar, üzerine oturulamayan banklar, kırık lambalar, tuvalet eksikliği Ödemiş’in merkezi olan bir yerde sorunlara sebep olduğunu söylediler.

Esnaflar adına açıklama yapan Büyük Birlik Partisi Ödemiş İlçe Başkanı ve Çamlık defne cafe işletmecisi Yalçın Tunç, sorunları şu şekilde sıraladı.

Yanmayan ışıklar, kırık lambalar

Çamlık’ta şuanda yanmayan lambaların olması gece saatlerinde olayların yaşanmasına sebep olduğunu ifade eden Tunç şu açıklamalarda bulundu,, “Işıklar en azından gece insanların ayakta olduğu saatlerde yanmalı, sabaha kadar yanmasına gerek yok.  Geçenlerde birkaç tane genç, ellerinde sopalarla bu lambaları kırıyorlardı, ne kadar peşlerinden gitsek de yakalayamadık. Bu ışıklar bizim milli servetimiz ve bunlara zarar verilmesini engellememiz gerekiyor. Aynı zamanda uyuşturucu yaşının ne kadar düştüğünü hepimiz biliyoruz ve bu durumda ışıkları yanmayan bir yerde ne yaptıklarını tam olarak göremiyoruz.

Ben bu gençlerimiz için üzülüyorum. Işıkların hepsi yanıyor olsa belki de bu kadar sorun yaşanmayacak çünkü geceleri insanları buradan biz gönderiyoruz.”

Üzerine oturulamayan banklar

Bankların durumuna değinen Tunç, “Kış aylarında pek fazla kuş bulunmasa da yazın çamlıkta fazlaca kuş oluyor ve bu kuş pisliklerinden dolayı vatandaşlar banklara oturamıyorlar. Şadırvanlar bulunuyor ama onlarda Ödemiş’in merkezi olan bir yere yeterli gelmiyor. Bu bankların üzerleri 3er kişilik şadırvan şeklinde kapatılsa vatandaşlarımız rahat rahat gelip burada oturup nefes alabilecekler. Bunu biz kendi imkânlarımızla yapalım, üstlerini örtelim diyoruz da onu da yapamıyoruz, Çamlık bitmiş vaziyette. Bu kadar kullanılan bir yerde insanların gelip oturabilecekleri, oksijen alabilecekleri yerler maalesef yok.

Esnaf, dükkânı açtığında günlük en az 150 lira masrafı oluyor. Bunun yanında her ay 500-1000 TL dükkân kirası ödüyor, iş olmadan bunu nasıl yapacak mecburen kapatıp gidiyor. Gençlerinde oturabileceği sıcak ortamlar böylece kalmıyor, bunun için Çamlık için bir şeyler yapılmasını istiyorum.”

Tuvalet eksikliği

Yaptığı tuvaletin kapatıldığını belirten Tunç bu konuda isyan ediyor, “Şuan çamlıkta umumi tuvalet yok değil var Mahmut başkanımız bunu yaptı. Fakat kilitli durumda kimse kullanamıyor. Ben buraya kendim tuvalet yapmak istedim ve yaptım onu da kapattılar. Halk için yapılan bir yerin neden kapalı tutulduğuna anlam veremiyorum. Buraya bayanlarımız, çocuklarımız geliyor ve tuvalet soruyorlar, olmadığını söylemek zorunda kalıyoruz. Bu tuvalete bir hizmetli koyulsa ve açılsa vatandaşlarımız rahat etse olmaz mı? Buradan kalkıp engelsiz kahveye kadar gitmek zorunda kalmasalar.”

Son olarak da "Dediğimiz gibi aslında genellersek bu sadece Çamlığın değil Ödemiş’in sorunu" şeklinde sıkıntıları dile getirdi.

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi