Ödemiş İlçesi bağlı Çamlıca Mahallesi sakinleri mahalleri de bulunan askerler tepesine şehitlerinin anısına 4x 3,5 ebadın da bayrak diktiler. Çanakkale Savaşı yıllarında Çamlıca Mahallesini işgal eden Yunan askerlerini gözetlemek üzere Çamlıca’nın yaklaşık 2-3 kilometre yukarısında bulunan tepeye askerilerin çıkması nedeniyle asker tepesi adı verilmiş.

Burada toplanan bir tabur asker hep birlikte Çanakkale Savaşlarına katılarak burada şehit düşmüşler. Çamlıca sakinleri de şehitlerin anısına köyün girişinden ve etrafından rahatlıkla görülebilen askerler tepesine Türk Bayrağı dikmek için imece usulü aralarında para toplamışlar. Cuma namazının ardından Mahallesi sakinleri Asker tepesinde düzenledikleri bir törenle Türk Bayrağını göndere çektiler. Yapılan bayrak töreninde Köy sakinlerinden Sami Acar köy sakinleri adına bir açıklama yaptı.

Acar ; “Bugün burada sevgisi hiç bir şeyle eşdeğer tutulmayacak olan bayrağımızı vatanımızın temsilcisi bayrağımızı göndere çekmek için toplandık. Bayrağın olmadığı yerde vatan yoktur. Biz Türk Milleti olarak bunun örneğini 1915 Çanakkale savaşlarında gördük. Gazi Mustafa Kemal ve Silah arkadaşları bu bayrağı dalgalandırmak için canlarını veda ettiler. Bayrağımızın dikilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Çamlıca sakinleri bayrağı göndere çektikten sonra saygı duruşunda bulunup hep birlikte İstiklal Marşını söylediler.

Çamlıca Mahallesi Muhtarı Ünal Çet ; “Köyümüzün büyüklerinin böyle bir çalışma yapılmasını istemesi üzerine mahalle sakinlerimizin ve dostlarımızın desteğiyle şanlı bayrağımızı göndere çektik. Bayrak bizim için vatan demektir. Bayrak varsa biz yaşıyoruz. Bayrak yoksa biz yokuz” dedi.

Bayarak töreninin ardından mahalle sakinlerine öğle yemeği ikram edildi.

 

Editör: Haber Merkezi