Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin Ödemiş Müftülüğü’nü ziyaret etti. Keskin, Hamdibey Camisi’nin avlusunda yapımı devam eden kütüphane ve şadırvanın dış görünümünün yenilenmesi, cami avlusuna yeni tuvalet yapılması ve çevre düzenlemesiyle cami avlusunun daha modern ve daha çağdaş bir külliye görünüme kavuşturulabilmesi için gerekenler konusunda Müftü Mustafa Bilgiç ile fikir alışverişinde bulundu.
Bekir Keskin, “Tombaklı ve Ahrandı Mezarlığı’nın içi ve çevre temizliği ile daha düzenli bir hale getirilmesine çalışıyoruz ve Tombaklı Mezarlığı’nın oraya da küçük bir mescit ile çeşme yapmayı planlıyoruz. Ödemiş Müftülüğü’nün çalışmalarını yakinen takip ediyorum ve Ödemiş Belediyesi olarak sosyal içerikli projelerinizde her zaman destek olabileceğimizi tüm ekibim adına sizlere bildirirken, çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.
Bekir Keskin; Hamdibey Camisi avlusunda inşaatı halen devan eden kütüphanenin inşaat alanına da giderek orada belediye olarak yapılabilecek çevre düzenlemelerini yerinde inceledi.
BİLGİÇ’TEN KESKİN’E TEŞEKKÜR
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ise, “Belediye Başkanımız Sayın Bekir Keskin beyefendiye bu nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Camilerin çevre düzenlemeleri ve mezarlıkların daha iyi bir görünüm kazanması için yaptığı çalışmalardan dolayı kendisi ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bu camilerin çevresi hepimizin ortak alanlarıdır,  bu ortak alanların belediye tarafından düzenlenmesi ve temizlenmesi bizleri mutlu etmektedir, Camilerimiz milletimizin helal parası, alın teri ve imece yöntemiyle yapılan kutsal mekanlardır. Bizim en büyük derdimiz 21. yüzyılda cami, kütüphane, şadırvan ve çevre bilinci geleneği ile dini, estetiği, değişimi dikkate alarak ve sentezleyerek, özgün, özgür, sıra dışı, sembol bir hizmeti halkımızla buluşturmak. Ödemiş’te her insanın camilere baktığında kendisinden, tarihinden, sanatından bir şeyler bulduğu bir hizmeti kazandırmak için çalışıyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi