Haber: Dilek Ayvalı
Dün Tire ilçe Emniyet Müdürlüğü, Aydın Germencik ilçe Emniyet Müdürlüğü ve Germencik jandarma ekiplerince Germencik ilçesinde, motosiklet hırsızlarına yönelik 4 mahallede eş zamanlı operasyon düzenlenerek yakalanan Ramazan Emerce (26), Delil Başaran (24), Onur Gebeşçe (19), Hasan Önün (16) isimli şahısların, İzmir'in Selçuk ve Tire ilçeleri ile Germencik ilçesinde çaldıkları belirlenen toplam 7 motosiklet şahısların yakalandıkları adreslerde ele geçirildi. Yapılan operasyon sonrası R. E. (26), D. B. (24), O. G. (19), H. Ö. (16) Tire ilçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Konuyla ilgili emniyet müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Tire’de 28 ve 29 Eylül tarihlerinde meydana gelen açıktan motosiklet hırsızlıkları olayları ile ilgili Faili Meçhul olayların aydınlatılması için İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizin yapmış olduğu yoğun araştırma ve çalışmalar neticesinde ilçemizde meydana gelen motosiklet hırsızlıklarının ilçemize yakın ilçelerden gelen şahısların yapabileceği ve çalınan motorların ilçe dışına, çaldıkları motorlara binerek çıkardıkları, çalınan motorların şasi ve motor numaraları silinip, plakaları sökülerek satıldığı yönünde tespitler yapılmıştır. Anılan bu nedenlerle tedbirler ilçemize giriş - çıkış yapan oto ve yabancı kişilerin sorguları yapılarak her türlü suç oluşumunu engellemek şeklinde yapılmaya başlanılmıştır. Gülbahar BİRİNCİ’ye ait 35 MSK 67 plakalı kırmızı renkli Yamaha marka motosikleti Hasan YEŞİLTEPE’ye ait 35 YMA 36 plakalı beyaz renkli Titanik marka motosikleti, Nuray AKDOĞAN’a ait 35 YBG 89 plakalı yeşil renkli Mondial marka motosikleti, Doğukan ÇAKIR’a ait 35 YİT 98 plakalı kırmızı renkli Mondial marka motosikleti Aydın İli Germencik İlçesinde Reisköy Mahallesinde ikamet eden R. E. (26), D. B. (24), O. G. (19), H. Ö. (16) isimli şahısların çaldığı tespit edilmiş, Tire Cumhuriyet Başsavcılığı ile gerekli yazışmalar neticesi alınan arama kararı gereğince adı geçenlerin Aydın İli Germencik İlçesi Reisköy Mahallesinde bulunan ev ve müştemilatlarında, 06.10.2016 günü İlçemiz Asayiş Büro Amirliği görevlileri ile İzmir İli Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin katılımı ile yapılan operasyonda gerekli aramalar yapılmış ve adı geçenler operasyona katılan görevlilerimizce yakalanmışlardır. Müştekilere ait motosikletlerde bulunarak muhafaza altına alınmıştır.

Ayrıca yapılan aramalar neticesinde Aydın İli Germencik İlçesi Ortaklar İlçesinden çalıntı olduğu tespit edilen 09 TL 835 plakalı kırmızı renkli Mondial marka motosiklet, İzmir İli Selçuk İlçesinden çalıntı olduğu tespit edilen 35 TEG 76 plakalı beyaz renkli Kuba marka motosiklet, Aydın İli Söke İlçesinden çalıntı olduğu tespit edilen 09 JU 055 plakalı kırmızı renkli Falcon marka motosiklet, Aydın İli merkez Efeler İlçesinden çalıntı olduğu tespit edilen 09 HZ 463 plakalı gri renkli Mondial marka motosiklet bulunmuş, Aydın İlinden çalındığı tespit edilen motosikletler tutanak karşılığı Germencik İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edilmiş, İzmir İlinden çalıntı olduğu diğer motosikletler muhafaza altına alınarak Müştekilere teslim edilmek üzeri İlçemize getirilmiştir. 

TRAFİK TESCİL BELGESİNİN MOTOR İÇERİSİNDE BIRAKMAYIN

İlçemizde meydana gelebilecek motosiklet hırsızlığı olayı ile ilgili olarak vatandaşlarımızın da kendilerinin alabilecekleri aşağıdaki bir takım basit ve etkin tedbirlerle hırsızlık olaylarının önüne geçilebilir. Kısa süreli ayrılmalarda kontak kapatılarak anahtarın üzerinde bırakılmaması, motor mutlaka kilitlenmeli gözden uzak yerlere bırakılmamalı ve trafik tescil belgesinin motor içerisinde bırakılmamasına dikkat edilmeli, motosiklet alınırken satıcıdan mutlaka yedek anahtarları istenmeli veya kilidin değiştirilmesi, motosiklete gizli kontak, elektronik alarm sistemi taktırılmalı, motosikletleri uzun süreli (özellikle gece) park edilecekse, güvenliği tam olarak alınmış, kilitli ve aydınlık yerler tercih edilmelidir.

İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı birimlerimiz tarafından ifa ettiğimiz görevler ile ilgili, görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirebilmek, suçu oluşmadan önlemek, suçların iz ve delillerini tespit ederek failleri yakalayabilmek amacıyla bağlı birimlerimiz tarafından çeşitli uygulamalar ve faaliyetler yapılarak ilçemizde huzur ve sükûn ortamının sağlanması konusunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır.”

Daha sonra motosikletler sahiplerine teslim edildi. Motorlarını teslim alanlar emniyet mensuplarına teşekkür ettiler.

R. E. (26), D. B. (24), O. G. (19), H. Ö. (16) Tire ilçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının sürdüğü öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi