HABER: GAMZE ONAN


Küçük Menderes Platformu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren afişleri krize neden oldu. Ödemiş’te Büyükşehir’in yapması gerekenleri eleştirerek kamuoyuna paylaşan platformunun tüm afişleri toplatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıtaları Ödemiş’e giderek operasyon yaptı.

Genel seçim öncesinde hükümetin yaptığı hizmetleri öven astığı afiş ve pankartlarla adı gündeme gelen Ödemiş merkezli Küçük Menderes Platformu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren afişleri krize neden oldu. Platform geçtiğimiz günlerde Ödemiş’te ana cadde ve yollarda Büyükşehir’in çalışmaları aksattığı bu yüzden toz toprak nedeniyle vatandaşların zor durumda kaldığını ifade etmişti.

Bunun üzerine Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir,  pankartları toplattığı gerekçesi ile CHP Ödemiş İlçe Başkanına ateş püskürmüştü.  CHP Ödemiş ilçe Başkanı Nazan Dönmez’de konuyla ilgili Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanının açıklamalarını sert bir dille eleştirmişti. Yaklaşık iki haftadan beri süren tartışmalara bu seferde yenisi eklendi.

Bu kez aynı platform sık sık trafik kazalarının meydana geldiği Hürriyet Mahallesi’ndeki çevre yolu ile Beşgöz Caddesi’nin birleştiği kavşağa afiş astı. Afişlere, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin buraya kavşak ya da trafik ışığı yapması için kaç canın daha gitmesi gerekiyor” yazdı.

Bu tür çalışmaların sık sık olması ve Büyükşehir’in eleştirilmesi üzerine İzmir’den giden zabıta ekipleri afişlerin tamamını toplayarak el koydu.

TARTIŞMA ÇIKTI

Zabıtalar, Büyükşehir Belediyesi’nin yerel seçim sonrasında Güney Bölgesi Koordinatörü olarak atadığı Ödemiş’in eski Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener’in eşliğinde çalışma yaptı. Zabıtaların afişleri indirmeye başlamasının ardından bölgeye AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir de geldi. Demir ile ekip arasında tartışma çıkarken ekipler, yapılan işlemin kanunsuz olduğunu söyledi. Öte yandan Şener ve zabıta ekipleri bu tür pankartlar asılamayacağını ifade ederek işlemi tamamladı.

Editör: Haber Merkezi