Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ödemiş Mithat Paşa Caddesi’nde bulanan THK’ya ait 4 katlı binayı, hizmet binası olarak açtı. Kalabalık bir Ödemişli’nin katıldığı, Büyükşehir Belediye Bandosunun da törene renk katmasıyla, Ödemiş ender günlerinden birini yaşadı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ak Partili ve CHP Belediye Meclis Üyeleri, Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Ali Kemal Elitaş, Nurgül Uçar, Mustafa Balbay, Sibel Parmaksız, Alil Engin, Zekeriya Temizel, Özcan Purçu, Metropol Belediye Başkanları, Karşıyaka, Bornova, Çiğli, Konak, Balçova’nın dışında Beydağ, Tire, Bayındır Belediye Başkanları da törene katıldılar. Törende Aziz Kocaoğlu’na büyük destek vardı. Ödemiş’in Ak Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem’in çöp transfer tesisini sürekli şekilde basına taşıması üzerine Aziz Kocaoğlu bu konuya da değinerek, “Bunlar uzun süre isteyen işler, bunun çalışmasını yapıyoruz. Bu önemli sorunu da mutlaka çözeceğiz” mesajını verdi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem yaptığı konuşmada, “6360 sayılı yasadan sonra artık il hudutlarının bütün şehir kapsamında yada büyükşehir olarak bir araya gelmesiyle, Büyükşehirin, bütün ilçelerde organizasyonlarını halkın en yakınına getirmek üzere yaptığı bir çalışma için buradayız. Bugün bu binanın açılışından sonra Büyükşehir Belediyesi Ödemiş’e daha yakın olacak. Daha içten olarak daha istediği türde hizmetleri insanlarımızın beklentilerine cevap verecektir. Ödemiş’te, kentin merkezinde iyi bir binada Büyükşehir’e yakışan şekilde temsil etme fırsatı verdi, sağ olsunlar. İnşallah bu binada Ödemişlilere, Ödemiş çevresine iyi hizmetler verilecektir. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza, özellikle kentimizin bir sorunuyla ilgili verdiği bir talimatlardan ötürü de çok teşekkür ediyorum.“

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “ Bakırçay ve Küçük Menderes’te Kınık ve Dikili, yarım adada da Çeşme ve Karaburun ve toplamda 9 ilçemiz olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edildi. Seçimle ilk kazandığım zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına 9 ilçe dahil edilerek sınırlar, 110 bin hektardan, 1 milyon 200 bin hektara çıkmıştır.

İlk 10 yıl içerisinde metro, vapur, fuar alanı, kültür merkezleri, spor alanları gibi genel konuların haricinde, İBB özellikle İZSU ve Fen işleri birimleri Konak, Karşıyaka’da Bornova’da nüfusa oranlarsanız yapmadıkları yatırımları, 9 ilçemizde gerçekleştirmişlerdir. Çünkü 9 ilçemizde, 430 köyümüzde çok acil yatırımlara ve hizmetlere ihtiyacımız var.Biz adil hizmet götürüyoruz. Eşit davranıyoruz. Ama bugün Menemen’e Menderes’e Torbalı’ya yaptığımız yatırımları ne Konağa Karşıyaka’ya Bornova’ya yapıyoruz. Çünkü onların her ihtiyacı yapıltırıldı. Diğer ilçelerimizin arıtması yoktu, yolu yoktu, kanalizasyonu yoktu.

Ödemiş’te belli kuyuların suyunun azalması ile birlikte su problemi ile karşılaştık. 13 tane kuyu açarak ilk olarak Seyrekli bölgesinden Ödemiş’in su problemini belirli oranı çözdük. Yeni yatırımlara ve su kaynaklarına ihtiyacımız var. Yapılacak olan çalışmaları İZSU birimindeki arkadaşlarımız takip ediyorlar. Ödemiş Büyükşehir’e bağlanmadan önce, Bademli Kooperatifi’nden meyve fidanı alışlarımızı o günden bu yana devam ettiriyoruz. Bademli Kooperatifi’nin gelişmesinde Bademli çevresinde fidancılığın gelişmesinde, sektör anlamında bakacak olursak Türkiye’de ve Dünya’da ve burada ki büyümede katkımızın olduğu bir realitedir. Tarım ve hayvancılığı kalkındırmak, insanımızın lokmasını büyütmek için her türlü desteği verdik.

“Bu konuda herkes eteğindekini dökebilir”

“Çöp transfer istasyonu konusuna girmeyeceğim. Bu konuda herkes eteğindekini dökebilir. Ödemiş’teyim, Ödemiş’e hizmet etmek için geldim. En kısa zamanda bu sorunda çözülecektir. Katı atık düzenleme alanı, çöp transfer istasyonu gibi, ÇED raporu gibi konular çözüme kavuşması için uzun süreler alıyor. Mahmut Badem, 2009-2010 yıllarında Ödemiş’te arıtma için çalışma yapacağına dair bir açıklama yaptı. El ele verip problemleri çözeceğiz.

“Bir Belediye Başkanı’nın, kendisinden sonra gelecek Belediye başkanına bırakacağı en büyük miras, ayakları yere basan, kentin ihtiyaçlarına cevap verecek, kent insanının yaşam standartlını yükseltecek, en acilinden başlayarak projelerin yol haritasını belirlemesi ve bunları parası yoksa bile projesini hazırlayıp rafa koymasıdır. Yerine gelen belediye başkanı onu raftan alıp yoluna devam edebilsin.”

“Yerelde çalışma amacıyla çıktığımız yolda önemli adımlar atarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizde bir belediye başkanı yalnızca kanunun verdiği yetkilere dayanarak belediye başkanlığı yapamıyor. Onun üzerinde kenti kalkındıracak, stratejik planlama belirleyip, kenti kalkındıracak çalışmalar yapmamız gerekmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarımda yaptığı, yapmaya çalıştığı da budur.”

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 400 milyon lira harcayarak yaptığı fuar projesinin gerekçesi budur. İyi niyetle, samimiyetle, yasalara uyarak, adil davranarak, nereden gelirse gelsin iyi doğru evrensel kurallara uyarak hizmet ürettik. Bundan sonrada üretmeye devam edeceğiz.  Biz Küçük Mendereste bir bölge şantiyesi, Bakırçay’da  bölge şantiyesi kurarak, büyük şantiyeler yapma çalışmasındayız. Burada 53 dönüm bir alanda, Bakırçay’da ise bir asfalt ve parke taş fabrikası yaparak daha yakın daha iyi hizmet edebilme çalışması içerisindeyiz”.

“Hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde ölümlerin olmadığı katliamların olmadığı, bombalı saldırıların olmadığı bir Türkiye’yi özlem içerinde beklerken elimizden gelen her türlü çabayı vatandaş olarak göstermek durumunda olduğumuzu ifade ediyorum.“

 Daha sonra  hayırlı olsun dileğiyle kordela kesildi ve  bina gezildi.

Editör: Haber Merkezi