İmamı Birgivi’deki mezarlıklar Ödemiş Belediyesince temizlendi

 

Ödemiş’in kültürel mirasının bir parçası ve inanç turizminin merkezi olarak

bilinen İmamı Birgivi Ramazan ayı vesilesi ile öncelik verilerek temizletildi.

6360 sayılı yeni Büyükşehir yasasına göre İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan mezarlık hizmetlerinin bugüne kadar yapılamaması nedeniyle, inançlı insanların uğrak adresi ve tarihi açısından da önem arz eden İmamı Birgivi, Ödemiş Belediyesi ekiplerince temizlendi. Ramazan ayında İslamiyet’te önem arz eden mezarlık ziyaretleri sıklaştığı için ziyaretçilerin memnun kalması açısından da düzenlemeler yapıldı. Yetkililerin de yıllardır yapmaya çalıştıkları temizleme işlemleri nihayet gerçekleşti

Tarihi yapısı, doğal güzellikleri, inanç ve kültür turizmi açısından Ödemiş’e bir ayrıcalık katan aynı zamanda yıl içinde çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Birgi, İslam âleminin en büyüklerinden İmamı Birgivi Mehmet Efendi’nin mezarının burada olması nedeniyle özellikle Ramazan ayında ziyaretçi sayısı daha da artmaktadır. Sürekli olarak burayı ziyaret eden vatandaşlarımız temizliğin farkındalığı ile ibadetlerini daha düzenli bir ortamda kolaylıkla geçekleştirebilecekler. Ayrıca yaklaşan Kadir Gecesi’nde de yoğun ilgi ile karşılaşılacağı göz önünde bulundurularak, Ödemiş Belediyesi mezarlıkta bulunan otların temizliğini Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerince tamamladı.

Bayramlarda mezarlık ziyaretlerinin yoğun olduğunu belirten Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, “Büyükşehir yetkilileriyle sürekli görüşmemiz ve gerekli yazışmaları yapmamıza rağmen sonuç alamadık. İlçemiz sınırlarında bulunan 190 mezarlığın bayram öncesi bakımını kendi imkânlarımızla yapmaya çalışacağız” dedi.

Yapılan çalışmalarla Birgivi eskisinden daha temiz bir halde ziyaretçilerini bekliyor.

 

 

Editör: Haber Merkezi