128 sanığın örgüt üyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da 'örgüt lideri' sıfatıyla ve 397 yıl hapis istemiyle yargılandığı davadan tüm sanıklara beraat kararı çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu karar sonrası “BFiresiz 130 arkadaşımız ile beraat ettik” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 2 Mayıs ve 22 Kasım 2011 tarihlerinde iki dalga halinde yapılan polis operasyonuyla başlatılan 'ihalelerde yolsuzluk, organize suç örgütü kurma' soruşturmasının 129 tutuksuz sanık hakkında açılan davanın 30. celsesinden tüm sanıklara beraat kararı çıktı.
Kocaoğlu’nu köylüler karşıladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Adliyesi'ne gelişinde, Çambidi Bandosu tarafından çalınan ' İzmir Marşı' ile karşılandı. Kocaoğlu, ellerinde, üzerinde 'Herkese adalet lazım' yazılı fotoğrafı ve yüzlerinde fotoğrafından oluşan maske bulunan,  Tire ile Bayındır'ın köylerinden ve Bademler'den gelen köylülerin, " İzmir Azizdir aziz kalacak" sloganı arasında adliye binasına girdi. Kocaoğlu’nu İzmir’in dört bir yanından gelen CHP’liler de yalnız bırakmadı. Duruşmayı CHP İzmir milletvekilleri Özcan Purçu, Atila Sertel,  Ali Yiğit,  Zeynep Altıok,  Zekeriya Temizel,  Musa Çam,  Murat Bakan,  Mustafa Balbay, CHP  Ankara  Milletvekili  Bülent Kuşoğlu, CHP İl Başkanı Asuman  Ali Güven, CHP'li ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları ile İzmir Baro Başkanı  Aydın Özcan da takip etti. Duruşma salonu tamamen doldu.
Savcı “Suç örgütü yok” dedi
Savcı Zafer Sercan Yetişer, duruşmada, 29 sayfalık mütalaasını verdi. Savcı Yetişer, 29 sayfadan oluşan 24 ayrı suçun oluştuğu mütaalasını tek tek ayrıntılı olarak değerlendirip okudu. Savcı Zafer Sercan Yetişer, mütalaasında, ortada bir örgütün bulunmadığı sonucuna varıldığını söyledi. Dosyadaki 24 ayrı eylemden 15'inin ihaleye fesat karıştırma suçu olduğunu belirten Savcı Yetişer, dinlenen gizli tanıklar ve belgelere göre ihaleye fesat karıştırma ve diğer eylemlerin oluşmadığını vurguladı. Savcının mütaalasını okumasının ve tüm sanıklar hakkında tüm suçlardan beraat kararı verilmesini istemesi, salonda bulunan herkes tarafından alkışlandı.
İzmir halkına teşekkür
Karar sonrası değerlendirmelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışma arkadaşlarına, başından beri kendilerine güvenen İzmirlilere teşekkür etti.
Kocaoğlu, “Çalmamak, çaldırmamak ve çalışmak” düsturu ile hareket etmeye devam edeceklerini ifade ederek, bundan sonra da İzmirlilere hizmet edecek daha büyük projeler için çalışacaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi