HABER: SÜLEYMAN GÜLEROGLU

30 Ağustos Zafer Bayramının 97. Yıldönümü Ödemiş Atatürk Anıtı önünde yapılan bir törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde yapılan törene Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüsnü Korkmaz, Garnizon Komutanı personel Asteğmen Mustafa Beytaş, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcı vekili Kerem Korkut, Ödemiş Ağır Ceza mahkemesi başkanı Dr. Mert Gümüşay, Ödemiş Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları,  daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldılar.

Tören Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının çelenklerini konmasının ve saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı personel Asteğmen Mustafa Beytaş, yaptı. Beytaş, “Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı Zaferlerinden biri olan 30 Ağustos zaferinin 97.yıldönümüdür. bu zafer Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz aziz ve zaferidir. Bu zafer ülkemize parçalamak ve milletimizi esaret altına almak hatta yok etmek isteyen güçler tarafından yıllar boyunca sinsice hazırlanan planların o gün için savunucusu olan Sevr antlaşmasının yırtılıp atıldığı bugün bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi yüce Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda  nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği yeni Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı  birlik ve beraberliğin kudret ve gabiyetin nelere mubettir olduğunu tüm dünyaya gösterildiği ve öğretildiği balkan harbinin hemen ardından gelen dünya harbinde 4 yıl gibi uzun bir zamanda Avrupa’nın ve dünyanın en büyük devletleriyle savaşarak bitkin düşen bu milletin 3 yıl 3 ay 11 gün gibi uzun bir süredir katlandığı sıkıntıların ve dökülen kanın bedeli olan tarihte benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir. 30 Ağustos Zaferi Türk ulusu için bir dönüm noktasıdır. Düşmanları ve onların işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek, topraklar işgal edilmiş orduların ellerinden silahlar alınıp askerleri tesir edilmiş yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmış, yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk bir millet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak, 30 Ağustos 1922’de Anadolu’nun yüzyıllardır var oluşunu kastedenleri tarihe gömmüştür. Bu muharebede Türk ordusu 4, 5 ayda düşürülemez diyen düşman menzillerini 6 günde çökeltmiş. İstila amacıyla Anadolu topraklarına çıkanlar ağır bir yenilgiyle bir daha dönmemek üzere geri gönderilmiştir”

2. Tören yine Atatürk Anıtı önünde ADD ve ÇYDD tarafından saat 12.30 da yapıldı. Kalabalık bir topluluğun katıldığı törende, özellikle gençlerin bulunması dikkatleri çekti. CHP İlçe Başkanı Hamdi Halis ve CHP’lilerinde katıldığı törende ADD, ÇYDD ve CHP’nin çelenklerinden sonra, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını müteakip, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ADD başkanı Gürçay Işık yaptı.

 

 

Editör: Haber Merkezi