HABER:DİLEK AYVALI
Tire’de düzenlenen ‘Referanduma Doğru Türkiye’ konferansına İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Burhan Özfatura ve 20. Dönem İzmir Milletvekili Metin Öney konuşmacı olarak katıldı.
İlk olarak konuşan ‘20. Dönem İzmir Milletvekili Metin Öney, referandum ile anayasada önemli değişiklikler olacağını vurgulayarak, “Mesela diyorlar ki terör bitecek. Nerede yazıyor? Ekonomi düzelecek, dış meseleler çözülecek, hangi maddeyle? O, 18 maddeyi ezberledim. Ben hukukçuyum ve bu sorunları düzeltecek bir madde göremedim. Bu anayasa değişikliği birden genel kurula geldi, bu ülkedeki binlerce sivil toplum kuruluşuna dahi sorulmadı” şeklinde konuştu.
“Bu Bahçeli’nin koltuğunun bekası değil”
Daha sonra konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Burhan Özfatura, “Bu basit bir ‘Evet’ ‘hayır’ değil. Bu Devlet Bahçeli’nin koltuğunun bekası değil. Allah korusun ‘Evet’ çıkarsa 2019’a kadar seçim olmaz. Zaten şu an demokrasi, hukuk düzeni ve ahlak yok. Fikir hürriyeti yok. 110 bin kişi tutuklu. Neymiş 15 Temmuz ile ilişiği varmış. 250 bin kişi Bylock kullanıyormuş. Aileleri ile birlikte bir milyon kişi eder, bu nasıl gizli bir şey olabilir” dedi.
“Referandum 1 Mart’ın Rövanşıdır"
Özfatura konuşmasına şöyle devam etti, “Bu referandumun mimarı ABD’dir. Bu referandum Sayın Tayyip Erdoğan'ın ya da AKP'nin bir projesi değildir. Bu tamamen bir Amerikan projesidir. 1 Mart tezkeresinin reddedilmesinin rövanşı amacını taşıyor. Hepimiz çok dikkatli olmalıyız. Bakın Reza Zerrab’ın avukatı gelip Cumhurbaşkanı ile görüşüyor. Ne tür pazarlıklar yapılıyor bilmiyoruz” dedi.
Konferansa Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Demokrat Partililer, Cumhuriyet Halk Partililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi