Geçtiğimiz gün İzmir Buca’da biri kadın iki terörist tarafından polis memuruna gerçekleştirilen silahlı saldırının detayları ortaya çıktı.

Karakola ve AK Parti İlçe Binasına daha önce da bombalı saldırıda bulunan terör örgütü MLKP üyesi olduğu belirtilen Deniz A.'nın, dün gece yakalandığında ilk anda polisi, "canlı bombayım" sözleriyle kendisinden bir süre uzak tuttuğu öğrenildi. Örgüte Almanya'dan katılan Deniz A.'nın, daha önce polis tarafından hiç gözaltına alınmadığı da ortaya çıktı. Üzerindeki el bombasını polise doğru atıp kaçan kadın teröristin yakalanması için de aramalar sürüyor.

Sokak aralarına doğru kaçmayı sürdüren kadın terörist ise, kendisini takip eden polis memurunun yaklaşmaması için, üzerindeki el bombasını ona doğru atıp, patlattı. Polis memuru şarapnel parçalarıyla hafif yaralandı. Eşkâli 1.65 boylarında, sarışın, kıvırcık saçlı, beyaz tenli olarak bildirilen kadın terörist, sabaha kadara tüm kentte sürdürülen aramalara rağmen bulunamadı.

Gözaltına alındığı sırada üzerinde bomba olabileceği ihtimaline karşı pantolonu ve ayakkabıları çıkartılan teröristin, terör örgütü MLKP üyesi Deniz A. olduğu ve örgüte Almanya'dan 2011 yılında katıldığı öğrenildi. Polisin tahminlerine göre Kobani'de, PKK'lıların yanında bomba eğitimi alan Deniz A. ve kadın suç ortağının, daha sonra İzmir'e geldikleri saptandı.

Deniz A. ve kadın teröristin, geçen 25 Temmuz'da AK Parti Karşıyaka ilçe binası ile geçen 11 Ağustos'ta Çamdibi Polis Merkezi Amirliği ve MHP Çamdibi irtibat bürosunun bombalanması eylemlerini gerçekleştirdikleri de o saldırılardan sonra elde edilen güvenlik kamerası kayıtlarından, tespit edildi.

İki örgüt üyesinin, bombalı saldırılardan sonra kendilerini nasıl kamufle ettikleri de ortaya çıktı. Kimliği tam olarak belirlenemeyen kadın teröristin, türban ve gözlük taktığı, Deniz A.'nın da şapka ve gözlük kullandığı görüldü.

 Saldırıyı gerçekleştirenlerin üzerinde bulunan silahlarında inceleme altına alındığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi