HABER:BSHA
Hastanede sağlık çalışanlarının sayısının yeterli olduğunu ve önemli olanın çalışan sayısını ve zamanı ergonomik kullanmak gerektiğini söyledi.
Op. Dr. Aydın ‘Ergonomik bir plan yapılmış bu hastanede. Yani şu anki mevcut sayı zaten 2346 tane çalışanımız var. Herkes şu an yerli yerinde ve hizmetler yürüyebiliyor. Bir sıkıntı yok. Biz bunu günün belli saatlerinde maksimum şekilde kullandığımız zaman, ergonomik kullanırsak hiç bir sıkıntı kalmıyor. Yani metrekare üzerinden hesaplarsak buraya binlerce adam lazım zaten. Ama ölü alandan hesaplarsanız da şu anki mevcut sayı inleme ve araştırmayla ortaya çıkmış bir karar. O yüzden bir sıkıntı yok şu an. Sayı olarak bir problem yok hizmetler rahatça yürüyebiliyor. İlk zamanlar adaptasyon sorunu yaşandı ama şu an yok. 3 aydan beri hiçbir şikâyetimiz yok’ dedi.
Döner sermaye dağıtımında ilk 3’te olduklarını kaydeden Aydın ‘Türkiye’de şu an döner sermayeden sağlık çalışanlarına en iyi para dağıtan ve her ne kadar yanlış bilgi verilse de döner sermayeyi zamanında dağıtan, nöbet paralarını, icapları gerçekten mevzuata uygun kontrol edip; bekletip, doğru dağıtan bir yönetim olarak şu an Türkiye'de en iyi döner sermayeyi dağıtıyoruz. İlk 5’teyiz. Burada çalışan memnuniyetsizliği olduğunu düşünmek mantıksız geliyor. Hatta ilk 3 hastaneden biriyiz. Aksine gelin anket yapın hemşirelerin ve doktorların ne kadar memnun olduğunu göreceksiniz. Bu da bize yansıyor. Çalışanlar tam manasıyla çok iyi çalışıyor. Zamanında gelip gidiyorlar. 200’e yakın ameliyat yapılıyor. Kimseden şikâyet yok. Hastalar çok memnun. Anketlerimiz %90 küsür memnuniyet olduğunu söylüyor. Biz iyi bir örneğiz şu an Türkiye’de. Gerçekten politikalara tam anlamıyla riayet edip gerçek bir başarı yakalamış bir hastane ve yönetimiz bu konuda’ diye konuştu.
Mavi kodlu hastaların sıkıntı yaşadığı yönündeki haberlere ilişkin de konuşan Aydın ‘Mavi kodlarla ilgili olan sıkıntıyı koordine ettik. Şu an her kulede birer tane adamımız var. Yönlendirme yapan personelimiz var. Herkes işini biliyor şu an. Biz ergonomik kullanıyoruz personelimizi. Bir de açıkçası diyalog ve motivasyonu çok iyi kullandığımıza inanıyoruz. Diyalogla her şeyin çözüldüğünü gördük. Dışarıdan konuşmalarla bir şey olmadığını anladık. Diyalog olunca ve sahada olunca Başhekim olarak ve yönetim olarak her şeyin çözüldüğünü gördük’ dedi. 

Editör: Haber Merkezi