HABER: YÜKSEL BALCI

Ödemişli Patates üreticisi 40 yaşındaki üç çocuk babası Levent Korukoğlu,
  Alaçatı’da oturan yengesi Sabriye Dinlenmez ile 45 dekar arazilerinde organik patates yetiştirerek, adeta kanserden insanları korumak için bu işin öncülüğünü yaptılar.

Kanser hastalığının giderek yayılması ve insanları pençesi altına alarak ölümlere neden olması, herkesi endişeye sürüklerken, Ödemişli üretici Levent Korukoğlu “Bu işe bir nebze olsun faydam dokunsun.” diyerek 45 dekarlık tarlasına organik patates ekti.

Levent Korukoğlu, önce ailesini düşünerek bu işe organik patatesle başladı. Daha sonrada, karpuz başta olmak üzere, bazı sebzeleri’ de organik olarak yetiştirmek için teknik adamlarla yeni projenin peşinde…

Korukoğlu, kendi arazilerinin yanında, Alaçatı’da butik otel işletmecisi yengesi Sabriye Dinlenmez’in arazilerininde ortak olarak 2014 yılında organik patates üretimi yapmaya başladı. Şu anda 45 dekar arazide deneme yapan Korukoğlu ve Dinlenmez, boşta kalan arazilerinin üzerinde de organik patates ve organik sebzeler yetiştirmek için ziraat mühendislerine projeler hazırlatmaya başladılar. 

Organik Patates tarlasında, açıklama yapan Levent Korukoğlu, patatesin tohumu da kendi üreterek yeni bir başarıya imza attı.

Korukoğlu, ”Organik patates üreticisiyim Ödemiş’in Karahayıt mevkiinde 45 dekar arazimizin üzerinde 2014 yılında Yengem Sabriye Dinlenmez ile birlikte organik patates üretmeye başladık. Arazimizi hazırladıktan sonra, ilçe Tarım Müdürlüğüne müracaat ettim. Ziraat mühendisleri gerekli incelemeleri yaptılar. İncelemede Arazimizin bu işe uygun olduğunu belirleyince ilçe tarım müdürlüğü gerekli ruhsatı verdi.  Zaten beş yıldır topraklarımızda ot ilacı ve hormon kullanmayarak arazimi organik patates yapmaya hazırladım. Bu işte amacım, ürettiğim patatesleri soframda rahatlıkla çocuklarımla birlikte yemekti. Yalnızca, patates düşünmüyoruz. Karpuz ve benzeri ürünlerde yetiştirme projemiz var.“

“Kansere yakalanmış insanları gördükçe yüreklerim parçalanıyor.”

Korukoğlu, “Benim üzüntüm, çevremde kansere yakalanmış insanları gördükçe yüreklerim parçalanıyor. O bakımdan, insanlarımızın sağlığı düşünerek yola çıktık. Organik patates ekimlerine geçen yıl Ocak ayında başladık. Haziran ayında sökümlerini yaptık. Tabii ki patateslerimiz Organik olduğu için yoğun ilgi gördü ve geçen yıl patateslerimizin kilosu toptan 1 liradan sattık taleplerin çokluğu karşısında ekime dahada fazla çeşitle girme projelerimiz var. Benim mutluluğum, insanların sağlığına bir nebze olsun yarar sağlamaktır.”

“Organik patatesin tohumlarını kendim üretiyorum büyüklerini yemeklik ayırıyorum, küçüklerini ise, tohumluk olarak kullanıyoruz bu tohumluklarıda kesmeden bütün olarak ekiyoruz. Hastalıklara karşı daha dayanıklı ürün elde etmek açısından.”

                                                             

Editör: Haber Merkezi