Yangını görünce öyle büyük bir heyecanla çıkmıştı ki ayağında terlikler olduğunu bile fark etmemişti. Orman yangınını söndürmeye gelen Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü yangın ekiplerindeki ağabeylerine yardım etmek için gün boyunca çırpındı durdu. Kimi zaman onlara hortum taşıdı kimi zaman soğuk su....

Adı Süleyman Orçin...
23 Yaşında Bayındır İlçesi Furunlu Köyü'nde yaşıyor...
23 Temmuz 2016 Cumartesi günü köylerinin yakınında çıkan orman yangınına duyarsız kalmadı. Yangını görünce öyle büyük bir heyecanla çıkmıştı ki ayağında terlikler olduğunu bile fark etmemişti. Orman yangınını söndürmeye gelen Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü yangın ekiplerindeki ağabeylerine yardım etmek için gün boyunca çırpındı durdu. Kimi zaman onlara hortum taşıdı kimi zaman soğuk su....
Arazi sarptı, taşlık, çalılık ve dikenliydi. Terliklerinin içindeki ayakları taşlardan dikenlerde yaralandı ama o bir an olsun durmadı. Yangın Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden gelen takviye hava ve yer ekipleriyle 3 saatin içinde  başarıyla 10 hektarda söndürüldü.
Yangını takip etmek üzere gelen olay yerine gelen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Basın Bürosu olarak Bizler bu kez sizlerle orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarımızı paylaşmadık. Biz bu kez ormanlarına sahip çıkan yangın yerine dönen ormanlarındaki ateşi  Hz.İbrahim'e su taşıyan karınca misali koşturan  bu Millet'in bir evladı olan Süleyman'ı  paylaştık. Süleyman'ı tanıyın bilin istedik.
Yangın her zaman çıkabilir. Ateş var olduğu sürece , orman var olduğu sürece orman yangını da her an mutlaka çıkabilir. Önemli olan Milletin ormanlarında çıkan yangını ile  Devletin güçleri ile birlikte omuz omuza verip mücadele etmesi dur demesidir.
Teşekkürler Süleyman Orçin. 
Teşekkürler Süleyman Orçin gibi evlat yetiştiren  ANA ve BABAYA ....

Kaynak: İzmir OBM Basın Bürosu Sorumlusu

Editör: Haber Merkezi