Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, ilçeye yapılacak motodrag pistinin müjdesini veren AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem’in konuyla ilgili olarak basına yansıyan haberlerine tepki gösterdi. Keskin, “Gazeteler beni şaşırttı. Sanki parayı Mahmut Badem getirdi” dedi.
Ödemiş Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı pazartesi 20.00’de Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 24 gündem maddesinin yer aldığı toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü.
Mecliste Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın Ödemiş’e motodrag pisti yapılması için göndereceği ödenek konusunda AK Parti grubu ile Belediye Başkanı Bekir Keskin arasında gergin anlar yaşandı.
Meclisin 9.gündem maddesi olarak tartışılan motodrag pisti konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Bana gelip başvuru yapın, biz pisti Ödemiş’e getireceğiz dediklerinde inanmıyordum. Dosyayı hazırladık, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı 1 milyon 627 bin TL para çıkarttı. Ancak gazetelerde gördüğüm haber beni şaşırttı. Sanki parayı Mahmut Badem getirmiş gibi haberler var. Motodrag pistinin Ödemiş’e gelmesi için Mehmet Yeşil ve Gökhan Yaver uğraştı. Motodrag pistinin haberi Mahmut Badem adıyla çıkmaz. Badem bunu sahiplenemez, buna en başta ben izin vermem. Benim belediye çalışanım bu iş için uygun yer buldu. AK Parti madem bu kadar ilgili, 9 tane maddem var çözülmesi gereken alın halledin. Bu iş Ödemiş’in işi kimseye bırakmam” dedi.
Daha sonra AK Parti sıralarından meclis üyeleri Ödemiş’e gelecek yatırımlarda Mahmut Badem’in büyük bir rol oynadığını ve Ankara ile bire bir temas kurarak, Ödemiş’e gelecek yatırımların önünü açtığını dile getirdiler.
Bekir Keskin ise CHP’li belediyelerin hükümetten destek alamayacağını öngörerek B planı hazırladıklarını savundu.
Meclisin başka bir gündem maddesinde ise belediye tarafından yapılması planlanan Saracoğlu Toplu Konutları’nın satışlarının nasıl yapılacağı görüşüldü. Konutların yapımı için bütçe dışı kaynak oluşturulması gerektiğini söyleyen Bekir Keskin, bunun için kredi talep edileceğini, belediye başkanına ve encümene yetki verilmesi gerektiğini ifade etti.
Keskin, “Satışları 3 grupta değerlendireceğiz. TARİŞ gibi hak sahiplerine konutlar verilecek. İkinci grup dediğimiz kısımda sosyal konutlar olarak nitelendiriyoruz ve evi olmayan, maddi durumu kötü olan vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız. Üçüncü grupta ise ucuz konut almak için belediyemize başvuranlar faydalanacaktır” dedi.
PROJE ÖDÜLÜ 120 BİN TL
Mecliste, ulusal düzeyde yarışmaya çıkarılmasına karar verilen ‘Kent Merkezi ve Yakın Çevresi Mimarlık ve Kentsel Tasarım Fikir Proje’ alanının jüri tarafından büyütülmesinin önerilmesi nedeniyle yarışma için belirlenen ödüller de yeniden görüşüldü. Belediye binasının yıkılması sonrasında yerine oluşturulacak kent meydanı alanının jüri önerisiyle büyütüldüğünü ifade eden Bekir Keskin, “Jürinin önerisiyle eski TEKEL binası ve adliyenin de projeye dahil edilerek, otogar yıkıldıktan sonra yeni yapılacak belediye binasına kadar bir alan oluşturmaya karar verdik. Ulus Meydanı’nı da kapsayan projeyle birlikte kent meydanını bu alanla bütünleştirilmesi sağlanacak. 107 hektarlık bir alan olarak büyütüldü” dedi.
Ulusal proje yarışmasına 125 bin TL’lik bir ödül ayırdıklarını kaydeden Keskin, “30 Mayıs’a kadar projeler teslim edilecek. 125 bin TL ödül verilmesini planlamıştık ancak jüri alan büyüyünce ödülleri de artırma konusunda görüş bildirdi. 40 bin TL olan 1.’lik ödülünü 60 bin, 25 bin TL olan 2.’lik ödülünü 40 bin, 15 bin TL olan 3.’lük ödülünü de 20 bin TL yapmaya karar verdik. Mansiyon ödülü ise inisiyatifimizde olacak” ifadelerinde bulundu.
OTOGARIN YIKIMINA İTİRAZ
Belediye meclisine otogarın belediye binası yapılacak olması nedeniyle yıkımı ve esnafın otogardan çıkarılması ile ilgili olarak itiraz dilekçeleri de geldi. Kale-Han Turizm Taşımacılık Gıda, Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gökay Şengül, Hasan Yalçıner, Şükrü Demiral, Mehmet Uysal Ekmek Gıda, Turizm, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mümin Mutluer, Abdüllatif Topoğlu ve Nihat Eroğlu’nun konuya yaptığı itiraz meclise verilen arada görüşüldü. Yarım saatlik arada konuyu görüşen imar komisyonu, itirazın reddine karar verdi.
Editör: Haber Merkezi